Uitgelicht standaard

Taarten bakken is hot. Eigenlijk al wel een tijdje. Zo gaat er in het gros van de leukere dan wel betere horecazaken vandaag de dag niets boven een mooi stuk gebak. De appeltaart met slagroom die iedereen van vroeger nog wel kent, is nauwelijks meer ergens te bekennen. Tenzij het Appeltaart met een hoofdletter A is, zoals bij Winkel 43. Nee, een beetje horecaondernemer neemt gebak vandaag de dag serieus en beroept zich op bestsellers van Amsterdams meest geliefde pattisiers (denk: Holtkamp, Tout of Pompadour). Of heeft een overactieve chef dan wel partner die in de zaak of gewoon vanuit huis de sterren van de hemel bakt.

En diezelfde trend is natuurlijk ook terug te zien in de huiskamers, of in dit geval de keuken thuis. Want de Nederlander van nu bakt, macaront en cake-popt zichzelf volledig uit de naad. Waarbij het smeulende bakvuurtje met regelmaat wordt opgestookt tot grootste vreugdevuren tijdens de een of andere workshop.

En daar wordt – commercieel gezien – handig op ingesprongen. Zo kennen we natuurlijk allemaal al wel de winkel van Duikelman, waar hobbykoks en chefs al decennia lang hun keukengerei en ander toebehoren halen. En waar het bakassortiment zich de laatste paar jaar flink heeft uitgebreid, tot en met een apart gangpad vol rolfondanten, eetbare gelstiften, parelesque poeders en royal icings aan toe.

Maar de echte bakfanaat die wel raad weet met bloempasta en eetbare cupcake accessoires spoedt zich sinds vorig jaar naar Oost. Want daar heeft zich De leukste Taartenshop gevestigd. Voor de Amsterdammer dus niet meer alleen online bereikbaar, maar ook in real life het taartwalhalla adres.
Voor bloem (in cupcake-roze verpakking), banketbakkersroom (in cupcake-roze verpakking), briochemengsels (in cupcake-roze verpakking), maar ook natuurlijk alle fondanten, kleurstoffen, parels en cupcakevormpjes in alle kleuren van de regenboog. Inclusief de mogelijkheid tot het volgen van workshops.

Bak-ze!

De Leukste Taartenshop
Eerste van Swindenstraat 12-14