Tapmarin Amsterdam Catch52Tapmarin Amsterdam Catch52

Een goede stamkroeg. Eigenlijk heeft iedereen er een nodig. Een plek waar zodra je er binnenstapt het direct aanvoelt als thuis. Waar je direct aan de bar of leestafel kunt aanschuiven bij de andere vaste gasten of het personeel. Een plek waar je gewoon helemaal jezelf kunt zijn en je je favo drankje niet hoeft te bestellen maar waar deze al voor je klaarstaat zodra je binnenkomt. Dat we allemaal wel een favoriete stamkroeg hebben blijkt wel uit jullie tips voor onze stamkroegen-Tip 10. Want nu het weer kouder wordt, de dagen korter en de nachten langer duiken we gewoon het liefst met z’n allen de kroeg in. En mocht je nog een stamkroeg zoeken dan heb ik een perfecte tip voor je: Tapmarin op de van Woustraat.

Tapmarin Tapmarin

Als je Tapmarin net als ik nog van vroeger kent dan zul je je afvragen waarom. Dat is toch die beetje foute bruine kroeg waar het eigenlijk alleen na twaalven gezellig werd omdat iedereen net iets te diep in het glaasje had gekeken? Nou, niet meer dus. Tapmarin is overgenomen de mannen die na hun werk bij pastabar Spaghetteria altijd nog zin hadden in een afzakkertje. En toen hun vaste stek Tapmarin de deuren sloot besloten ze de zaak zelf maar over te nemen. Met een kleine twist weliswaar. En dus is Tamparin 2.0 sinds deze zomer open.

Tapmarin

En zoals het een goede stamkroeg betaamt voelden de mannen zich altijd direct thuis bij Tapmarin en dat gevoel moest blijven. En dus is er aan het interieur niet heel veel veranderd. Op sommige plekken is de witkwast er doorheen gegaan maar datgene wat een stamkroeg zo leuk maakt is gebleven. Denk flipperkast, houten toog en barkrukken, kortom: het lekkere huiskamer gevoel. Maar dan net wat frisser en eigentijdser. Zo is er nu een uitbouw voor meer licht en een hele nieuwe verhoogde ruimte achterin met een fantastisch uitzicht over de hele kroeg.

Eigenlijk is Tapmarin gewoon de kroeg 2.0. Een beetje de combinatie tussen Amsterdamse gezelligheid en nieuwe trends. Zo is er iedere donderdag Tapmargin (hallo gin tonics voor 5 euro!), iedere zaterdag Stapmarin (hallo DJ’s!) en iedere zondag wordt er gezellig Penoza gekeken onder het genot van bier en ballen. En niet te vergeten: op de verhoogde ruimte achterin staat een privétap. De perfecte plek voor een gezellig feestje met vrienden zonder dat je steeds naar de bar hoeft te lopen voor een rondje.

Tapmarin bier bitterballen

En deze week is het helemaal feest: Tapmarin bestaat dan op de kop af 45 jaar en daarom wordt op 29, 30 en 31 oktober ouderwets goed feest gevierd. De perfecte reden om eens langs te gaan, lijkt me. En iedere week daarna trouwens ook hoor, eigenlijk anytime als je zin hebt in een goede portie Amsterdamse kroegsfeer. Tapmarin is gewoon kroeg 2.0. Nieuwe ouderwetse gezelligheid!

Tapmarin
Van Woustraat 130

>>> Zin in een kroegentocht? Check onze stamkroegen Tip 10!