Alchemist Garden Overtoom detox Amsterdam Catch52

Ik heb het al wel eens eerder verteld, maar ik heb een keer in mijn leven aan een detox gedaan. Een maand lang zonder alles wat het leven normaal gesproken zo leuk maakte. Geloof me, het vraagt discipline. Inmiddels is het een kwestie van ‘been there, done that, etc. etc. etc…’. Bewust leven kan best prima zijn, maar ik vind het heel eerlijk gezegd ook heerlijk om gewoon te kunnen blijven zondigen, te genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft, mijn tanden in een bitterbal of burger te zetten, enzovoorts. After all, when life hands you lemons… hoe relaxed is het dan om zelf te kiezen wanneer je ze plukt…

Maar let’s be honest, hoe makkelijk is het om dat te denken als je op je eigen beslissingen na eigenlijk totaal geen barrières hebt? Wanneer je zonder na te denken bovenal gewoon iets te kiezen hebt, en niet eens zozeer tussen twee kwaden? Zonder al te zwaar op de hand te worden: bewust leven is super. Zeker als het een keuze is. Wij publiceerden eerder deze maand niet voor niets de Tip 10 – Detox Times.

Alchemist Garden Overtoom detox Amsterdam Catch52

Niet voor iedereen is het in het geval van eten en/of drinken een kwestie van kiezen om te detoxen. Er zijn voldoende mensen die bewust gluten, noten of lactose achterwege moeten laten. Om gezondheids-technische redenen, that is. Het lijkt mij in ieder geval frustrerend. Om zelf niet de volledige keuzevrijheid te hebben wat je van een menukaart kunt kiezen.

Voor iedereen die met een voedselallergie te kampen heeft – of die toch bijvoorbeeld eens los wil komen van de koolhydraten of suikers: ga eens naar The Alchemist Garden. Een raw food and vegan restaurant, in Amsterdam West. De term ‘raw food restaurant’ klinkt misschien wat groots (tenminste, hierin zat mijn persoonlijke drempel), maar het is bovenal een piepklein zaakje aan de Overtoom, waar de eigenaren heel bewust bezig zijn. Met natuurlijk eten en drinken, zonder toegevoegde waardes, en waar je veganistisch, biologisch of betoxerend kiest, maar waar je vooral heel goed terecht kunt wanneer je bepaalde allergieën hebt. Op de menukaart staan de meest heerlijke sapjes en smoothies, salades met avocado en ‘sprouts’, ‘mini-sliders’ zonder vlees maar met burger, en bijvoorbeeld ricotta die nooit enige vorm van zuivel heeft gezien. Maar die wel heel erg lekker is. En die ik als kaasliefhebber gewoon een heel lekker alternatief vond.

Alchemist Garden detox vegan Amsterdam Catch52

Maar The Alchemist Garden is bovenal gewoon een hele lieve plek. Waar de eigenaren letterlijk een hart voor de zaak hebben, voor bewust leven, voor de mensheid zelf, en waar er totaal geen sprake is van groot commercieel belang. Waar je allergie-technisch een prima ‘home away from home’ kunt hebben als het gaat om eten en drinken, maar waar ze – voor iedereen die wil – ook nog eens wat food for thought op mindfullness-gebied proberen te betekenen, bijvoorbeeld in de vorm van een tarot-kaartlezer. Niet voor iedereen weggelegd misschien, maar voor die personen die eens uit die spreekwoordelijke drukke Amsterdam-box wil stappen zeker de moeite waard om eens te proberen.

The Alchemist Garden

Overtoom 409

>>> Op zoek naar andere adressen waar je terecht kunt voor een flinke dosis mindfull eten en drinken, of gewoon eens op zoek naar iets anders dan een burger? Check onze Tip 10 – Detox Times!