The Chippy Amsterdam fish & chips

Ja hoor. Amsterdam is weer een viszaak rijker. Of nee, eigenlijk is dit te gechargeerd. Amsterdam is een Britse eating habit rijker. Dat waren we al een beetje, sinds Fish & Chips al her en der op de kaart stonden. Maar we gaan nu een stapje verder. ‘Cause when you’re in the UK and you fancy fish & chips, you go for a ‘Chippy’. En wij hebben sinds een aantal dagen ook in Amsterdam een ‘Chippy’ waar we hiervoor terecht kunnen.

Toen de Britse pop-up-master Justin namelijk een jaar geleden naar Amsterdam kwam, ontdekte hij dat er in de stad nog geen Fish & Chips volgens Britse standaarden te vinden vielen. En dus besloot hij om zelf die ‘Chippy’ maar te regelen. En zo geschiedde.

The Chippy Amsterdam fish chips

Aan het begin van de Kinkerstraat welteverstaan, en dit keer niet als pop-up variant. Qua look & feel kun je bij deze zaak denken aan een vleugje stoer, wat robuustheid, een tikkie skatercool, en een touch of Britse pop over de speakers. Ik weet dat het nummer ‘Wonderwall’ van Oasis echt al van heeeeel lang geleden is, maar op een of andere manier blijft dit nummer de laatste dagen wel steeds door mijn hoofd spoken met flink wat decibel.

Bij The Chippy kun je dus terecht voor onvervalste Fish & Chips, met keuze uit kabeljauw, schelvis of schol. Voor Eat-in en voor Take-out. En bij die Fish & Chips (de laatste overigens wekelijks gemaakt van een andere aardappel, afhankelijk van de beste leverantie) kun je natuurlijk kiezen uit  tal van typisch Britse side-dishes. Waaronder huisgemaakte pickles (van zure bom, via de levensgrote ui tot aan het hennen-eitje), huisgemaakte sauzen (die tartare is een aanrader), huisgemaakte mushed peas, en niet te vergeten: the scraps. Oftewel de beslagrestjes die in het frituur rond zwemmen en die eigenlijk hekel stiekem hartstikke lekker zijn. Talkin’ about a Catch of the Day! Geef ons die scraps maar dagelijks onder het genot van een biertje.

The Chippy Amsterdam fish chips

Afgaande op de reacties van en vooral het aantal Britse bezoekers aan de bar voorspellen wij in ieder geval rijen dik. Rijen dik aan UK-lovers en -toeristen, expats en overige fish & chips liefhebbers kunnen hier in ieder geval hun hart gaan ophalen. Onder het genot van een Two Chef’s Brewing of een van de cocktails op de kaart.

The Chippy is vooralsnog alleen te beleven in Amsterdam. maar als Justin even succesvol is als zijn muzikale naamgenoot, dan mag de Febo zijn frituurborst nat gaan maken. Let’s go nuts, let’s go Chippy!

>>> Ligt West ietwat uit de richting? Niet getreurd. In Oost heb je straks ook beet met je eigen ‘Catch of the Day’ inclusief beslaglaagje.

The Chippy

Kinkerstraat 10

PS: Oh ja, voor diegene die niet van het gefrituurde vis-element houden: dezelfde drie vissen zijn er ook in een gegrilde variant. Kun je er opeens ook met je gezonde (ladies-)date heen.

PPS: Nog niet genoeg gehad van al dat bierbeslag? Voor de echte die-hards staat er nog een Britse delight op de kaart: de Battered Mars Bar of de Battered Snickers. Denk beslag, frituur, ja inderdaad zo’n candybar, en slagroom. Oftewel: een bommetje. Wij kwamen, wij zagen, wij overwonnen…

The Chippy Amsterdam fish chips

The Chippy Amsterdam fish chips