Amsterdammers aan de vis! De komst van allerlei visrestaurants is een serieuze trend aan het worden in de stad. Bij onder andere Visbar Beet, Pesca en The Seafood Market bereiden ze alles wat uit de zee komt tot heerlijke gerechten. We kunnen er niet meer omheen, én dat willen we ook niet. Aan het rijtje van vistenten, de een nog hipper dan de ander, kunnen we er nu nog eentje toevoegen: The Fish Toko. Vis met een Aziatische twist. En dat allemaal hartje Jordaan.

the fish toko

(foto: The Fish Toko)

Nadat GIN NEO met zijn restaurant verkaste naar een groter onderkomen, hebben eigenaar Jin Hu samen met zijn oude souschefs Henry en Ilan de bezem door de zaak gehaald, en openden zij begin augustus de deuren van deze nieuwe visbistro. Met als uitgangspunten: hardcore vis, kakelverse producten, geen poespas én betaalbaar. Oh ja, en dus een flinke dosis Azië op Hollandse bodem.

De keuken van The Fish Toko staat voor – zoals Jin het zelf noemt – Frans georiënteerd en Oosters geïnspireerd. Fruits de Mer met of course die Asian touch: fish taco’s, octupus, surf & turf of een Korean bbq fish. Het kan hier allemaal gegeten worden, afhankelijk van hun ‘catch of the day’. Aangezien vis moet zwemmen kun je je visie wegspoelen met zo’n twintigtal wijnen, een Gin-Tonic, TjingTao bier of een zelf gemaakte ice-tea.

Dus met gierende banden naar deze stoere visbistro, voor een snelle lunch (12.00 tot 15.00 uur) óf diner (18.00 tot 23.00 uur).

The Fish Toko
Westerstraat 264