Uitgelicht standaard

Een nieuw jaar. En een volledig lege agenda. En toch weten we zeker dat er ook in 2013 voldoende te beleven zal zijn. Al zullen we bij tijd en wijle afscheid moeten nemen van een horecazaak of twee, we weten nu al dat we ook dit jaar weer kunnen gaan genieten van nieuwe tentjes en oude kunnen gaan herontdekken.

Een ding is zeker: de ruige keuken van Amsterdam zal verder worden uitgebreid. Er wordt momenteel namelijk druk gebouwd aan het nieuwe zusje van Hotel V, dit keer gesitueerd aan het Nesplein. V-Nes so to speak. En lekker en liefdevol zal het worden. Want in tegenstelling tot de grote broer bij het Frederiksplein komt in V-Nes ook een restaurant. Denk de van kop tot kont gedachte, huisgemaakte bitterballen, slowfood en zo nu en dan een vreugdevuur met varkentjes aan het spit op het plein zelf. Daar dansen wij – vanzelfsprekend, hoe kan het ook anders – graag een dansje om heen.

Voor iedereen die het hotel nog niet kent: Hotel V is een klein boutique hotel, met ‘slechts’ drie sterren op papier, maar met een paar sterretjes erbij als het gaat om inrichting en gastvrijheid. En dat ook nog eens voor een redelijk normale prijs. Hoewel ik zelf ben opgegroeid met de pracht en praal van de grote hotelketens, gaat bij ons sinds een jaartje iedere gast linea recta naar dit hotel. Oftewel: een duidelijke aanrader. Al is het alleen maar vanwege alle events die ze organiseren, bijvoorbeeld de boekpresentaties in samenwerking met het American Book Center.

De opening op de Nes staat gepland voor de eerste helft van 2013.
Hotel V, the saga continues…

Hotel V
Weteringschans 136
T. 020 6623233