The Roast Room Amsterdam restaurant cote de boeuf slagerij

Een etentje thuis? Dan hebben we een tip voor je! Ga langs bij The Roast Room! En ja, we begrijpen het concept ‘diner thuis’ echt wel hoor, het is niet zo dat we het verwarren met een avondje uit eten gaan. Dan haal je zelf alles uit de kast om de avond tot een succes te maken, inclusief pannen, messen, de Magimix, pureeknijpers, citruszesters, en al hetgeen je nog meer nodig hebt afhankelijk van je D-I-Y ‘chefsniveau’. Maar dan alsnog raden we je aan om langs te gaan bij The Roast Room. De slagerij, that is.

Aan de linkerkant van het restaurant zit namelijk een slagerij waar slager Pim de scepter zwaait. Volop vakkennis en passie (bij Pim uiteraard) en de mooiste stukken vlees (in de vitrine uiteraard). Met als paradepaardje, of eigenlijk paraderund, côte de boeuf. Misschien wel het mooiste, lekkerste vlees dat er is. Als je het goed bereid. Waarvan wij hebben inmiddels hebben mogen ontdekken dat bereiden makkelijk is, dankzij de instructies van de slager. Sterker nog: het is kinderspel.

Het enige dat je nodig hebt is een goede oven, een vleesthermometer en wat geduld. Het vlees is namelijk volledig voor te bereiden, sterker nog: hoe beter je het laat rusten voor en na de bereiding, hoe lekkerder het zal smaken. Zelfs als je geen vleesthermometer hebt, kun je blind varen op de tijdsaanduiding van Pim en consorten. Ondergetekende was zo slim om het handvat van haar thermometer te laten smelten in de oven (I know, don’t ask – beginnersfout, zullen we maar zeggen…), maar op basis van het aantal minuten per honderd gram in de oven was het vlees volledig à point bereid en te lekker voor woorden. Oftewel 1.800 gram puur eetgenot.

Ons advies: laat je voor je tot aanschaf overgaat, sowieso eerst eens bijpraten door Pim over de verschillen tussen de runderen die zij hebben ‘hangen’. Ieder beestje heeft – door zijn herkomst en voedsel – namelijk een andere smaak. Voor ieder wat wils, zullen we maar zeggen. De ‘Milkakoe’ die wij op de vleesplank hadden liggen, is in ieder geval een aanrader.

>>> Je kunt natuurlijk ook gewoon bij The Roast Room gaan eten. Ze staan niet voor niets in onze ‘Tip 10 – Côte de Boeuf’ op locatie.

The Roast Room

Europaplein 2

The Roast Room Amsterdam restaurant cote de boeuf

The Roast Room Amsterdam restaurant cote de boeuf