We hebben wat met cocktails de laatste tijd. En dat is niet zo gek, want in Amsterdam is er tegenwoordig zo veel te vinden op drankgebied. Een biertje in de kroeg is lekker, maar een gemiddelde zaterdagavond wordt tegenwoordig toch liever een beetje in stijl doorgebracht. In een cocktailbar het liefst. En dan niet aan de mierzoete creaties die we jaren geleden nog dronken (sorry, de Cosmopolitan was alleen leuk in Sex and the City), maar we gaan juist weer terug naar het vakmanschap en serious cocktailbusiness. Klassieke cocktails met een moderne twist waar over nagedacht is, die een beleving zijn en die je ook niet zo snel zult vergeten. Zo proefden we laatst de cocktailkunsten van Tess Posthumus, en na een slokje van haar Tessmanian Devil ben je verkocht.

Gelukkig zijn er in de stad dus steeds meer cocktailbars die cocktails serieus nemen. Neem nou The Tailor. De bar van het gloednieuwe Krasnapolsky Hotel aan de Dam. Voor menig Amsterdammer toch een plek waar je niet snel kwam. Maar gelukkig voor ons mag je tegenwoordig weer helemaal gezien worden in hotelbars en is van dat beetje stoffige imago he-le-maal niets meer over. En als je het over cocktails met vakmanschap hebt, dan zit je bij The Tailor meer dan goed. Want wist je bijvoorbeeld dat de Poolse meneer Krasnapolsky een kleermaker was? En laat het kleermakersvak én de cocktailbusiness nou één ding met elkaar gemeen hebben: vakmanschap is key. En bij The Tailor drink je dus ook cocktails die passen als een maatpak: voor iedere smaak, gelegenheid en stijl een andere cocktail.

the tailor amsterdam

Foto: The Tailor Amsterdam

Maar de Poolse heritage van meneer Krasnapolsky zie je ook terug in het interieur (check vooral de bar zelf even en de immens grote schaar aan de muur) en het menu (check vooral de categorieën waarin de cocktails zijn ingedeeld) waarvan Poolse en Nederlandse dranken de basis vormen. Leuk detail: de parfums waarmee de ’tailors’ achter de bar werken. Ze spuiten voor het serveren met parfum over je cocktail voor een extra finishing touch.

En zo dronken wij bijvoorbeeld ‘The Traveling Rose’ (ja, dus best wel tailormade for me ;)) een prachtige cocktail: heel bloemig en fris, mét dus rozenparfum. Een soort happiness bommetje: na een slok kan je niet anders dan glimlachen. Oh en we zouden het bijna vergeten: als je trek krijgt staan er bij The Tailor op het menu lekkere barbytes en pintxos. Dus hup, gewoon die drempel even overgaan en die hotelbar eens instappen. Je zult er geen spijt van krijgen.

The Tailor
Dam 9

>>> Trek gekregen in cocktails? Check onze Cocktail Tip 10, genoeg keuze!

the tailor amsterdam 3