We zeiden het al eerder: ons maak je best een beetje ultiem gelukkig met een goed stuk vlees, knapperige frietjes met home made mayo, een simpele salade en een lekker glas wijn. Soms heb je gewoon echt niet veel meer nodig. Maar bij The Uptown Meat Club kregen we meer. Veel meer.

Een beetje vleesliefhebber komt tegenwoordig in Amsterdam meer dan aan zijn trekken met alle nieuwe vleesrestaurants die zijn geopend de laatste paar jaar. Vlees eten mag weer. En hoe. Als we het doen, doen we het goed. Minimaal 8 uur gerijpt, direct van de Amerikaanse velden of van een Goois weiland, bereid op een Texas Smoker of houtskool, het kan allemaal niet gek en goed genoeg. Bij The Uptown Meat Club is dat niet anders. Maar, zoals het een goed vleesrestaurant in Amsterdam Zuid betaamt, krijgen we hier meer dan dat.

Bij The Uptown Meat Club krijg je net dat beetje extra. Dat zit hem in de enorm warme gastvrijheid en passie voor vlees van bedenker en mede-eigenaar Matthieu en het voltallige personeel, de fantastische setting (dat uitzicht op Amsterdam!!! Je ziet vanzelf wat we bedoelen), de ontzettend fijne sfeer, de heerlijke wijnen en natuurlijk het vlees. Want wat ze zeggen, is meer dan waar. Het is inderdaad het meest malse vlees dat we in tijden proefden (seriously, de USA black angus Creekstone ribeye, we dromen er nog steeds van). En als je denkt dat het qua eten daarbij blijft dan heb je het mis. Van het paprika’tje on the side tot het brood waarmee je het vleesplankje droog dept, alles is met aandacht en liefde bereid en gewoonweg verrukkelijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de desserts. Schieten die er bij andere specialiteitenrestaurants misschien een beetje bij in, hier niet. Hier worden de desserts met evenveel aandacht bereid als het vlees. En lékker dat ze zijn!

IMG_0463

En dan denk je dat je alles hebt gehad en trekken ze gewoon nog even een fles wijn voor je open waar je stijl van achterover slaat. Liefhebbers van de Bernardus opgelet, wij hebben het beste alternatief gevonden: Irony. Een geweldig lekkere volle Chardonnay uit Californië waar we best een beetje van onder de indruk waren. Dus ja, The Uptown Meat Club kan bij ons niet meer stuk. Vanwege het geweldige personeel, de bijzondere wijnen en natúúrlijk het vlees. Tja, het is net dat beetje extra…

The Uptown Meat Club
Van Baerlestraat 7

>>> Zin in nog meer vlees, vlees en nog meer vlees? Check onze Tip 10 ’to meat’!

FullSizeRender (15)