Nog even over dat Krasnapolsky Hotel. Ik weet niet hoeveel enthousiaste verhalen we überhaupt over een hotel kunnen schrijven, maar het lijken er inmiddels toch best al een aantal te zijn. En daar gaan we er nu dus ‘sans gene’ nog even eentje aan toevoegen.

Michelinster aan het firmament Jacob Jan heeft er namelijk nog eentje voor ons ‘up his sleeve’: The White Room. Wat wij inmiddels al hebben weten uit te vogelen over deze nieuwe culinaire hotspot-to-be? Komt ‘ie.

NH Krasnapolsky The White Room Amsterdam Dam

Jacob Jan Boerma is dus ’the man of the hour’ en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het menu. Hij zal zelf gewoon achter de stoof blijven staan van zijn restaurant De Leest*** (ja, dat zijn dus 3 sterren), dus mocht je aan zijn Chef’s Table plaats willen nemen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Maar als culinair genie achter de menukaart en de bijbehorende keuken kunnen Amsterdammers (die het toch vaak eng vinden om de ring over te steken), dagjesmensen en toeristen (voor wie Vaassen ook net ‘one bridge too far’ zal zijn) op deze manier ook genieten van zijn culinaire kunsten. En geef hem eens ongelijk: wie wil er nu niet permanent in Amsterdam verpozen, zij het dan alleen op papier?!

Het restaurant zelf is gevestigd in de monumentale ‘Witte Zaal’ van het hotel, een zaal waar in 1885 ooit voor het eerst de restaurantdeuren opengingen, en daarmee dus bekend staat als een van de oudste restaurants van de stad. En met het aantrekken van Jacob Jan zal die toekomst van deze historische plek in ieder geval ook voorlopig gegarandeerd zijn.

Een tipje van de sluier over het eten? No clue!

Maar het beste nieuws: wij gaan morgen vast letterlijk een voorproefje nemen, tijdens de officiële premiere van niet alleen The White Room, maar ook de rest van de NH Collection Hotels. Benieuwd wat Jacob Jan en consorten voor ons in petto hebben? Volg ons dan gewoon op Instagram (@catch52_020) voor de sneak peeks, de heetste weetjes en de laatste updates. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen…

The White Room

Dam 9

>>> Meer weten over de culinaire kunsten van Jacob Jan? Dan hebben we hier alvast een voorproefje voor je.

>>> Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een drankje gaan drinken bij The Tailor! Vonden wij namelijk ook erg lekker!