Tijger & De Vis Amsterdam Jordaan viswinkel haring

De Hollanse Nieuwe is er weer! En dat is jaarlijks een moment waar we maar al te graag bij stilstaan. De een in de heerlijke hysterie van het Amsterdamse Hilton, de ander bij een alternatief haringfestijn, bijvoorbeeld bij Stork Amsterdam of The Seafood Bar, en het gros van de mensheid waarschijnlijk bij de lokale viskraam. Mocht je er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan waar jij dit jaar je eerste harinkie wilt happen, dan hebben wij misschien nog een tip voor je. 

Ga eens langs bij Tijger & De Vis, aan de Lindengracht. Wij zijn vorig jaar verliefd geworden op deze eigentijdse viswinkel, met name omdat het op het bankje voor de winkel heerlijk zitten is in het zonnetje. Helemaal met de gezellige drukte van de zaterdagse markt. En ze er bovendien bijzonder goede haring hebben (net als al hun andere vis overigens). En ze mij hebben geleerd om ook eens wat peper over je haring te malen. Geeft een verdieping aan de smaak namelijk.

Ik weet dus waar ik de komende tijd te vinden ben voor een gezonde snack of het ultieme anti-katermiddel. En noem ze dan maar gewoon even Tijger & De Haring.

>>> Vorig jaar stonden we uiteraard ook stil bij dit ziltige snackje, inclusief alle bombarie van de haringpartijen.

Tijger & De Vis

Lindengracht 158

PS: Hoe de haring is? Lekker. Iets minder vet dan vorig jaar, maar zeker het proberen waard!

Tijger & De Vis Amsterdam Jordaan viswinkel