De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week: The Christmas Edition! En wij dachten nog wel dat er eigenlijk niets te doen was in de stad met kerst. Well, guess again! Wij hebben een selectie van alle kerstmenu’s onder elkaar gezet. Ho, ho, ho…

Meer horen over deze Catch52-Christmas-Edition? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

Restaurant C – De heren van Restaurant C zijn nog hard aan het stoeien met de invulling van het kerstdiner, maar dat je bij C terecht kunt tijdens de kerst, dat is een feit. Houdt deze hotspot in de gaten, want als het net zo lekker is als het gewone menu, dan is je culinaire kerst een feit! Het tipje van de sluier dat ze voor ons oplichten, is dat het in ieder geval een menu’tje wordt. Nice!

A la Ferme – Misschien wel een van de leukste plekken voor een romantische kerst. Of een lekkere kerst. of een lieve kerst. Wij zijn namelijk gewoon een beetje verliefds op A la Ferme. Geserveerd wordt een speciaal 6-gangen kerstmenu, met onder meer kwartel (en eendelever), ravioli van konijn en ree met saus van grandeur, oh nee,

BAR-becue Castell – Liever iets minder fancy en vooral vlees? Veel vlees? Lekker vlees? Ook Castell heeft zich inmiddels in kerstige sferen gehuld. Voor een Christmas Dinner till midnight. Want wie zet er nou niet graag zijn tanden in mooi stukje vlees? Service at the bar please!

Stadscafe van Mechelen – Natuurlijk kun je kerst ook gewoon easy-going vieren. Bij het heerlijke ontspannen Stadscafé van Mechelen kun je terecht voor hartverwarmende gerechten, zoals hertenstoof en truffelravioli. Speciaalbiertje erbij, en je wilt gewoon uren blijven zitten.

Restaurant De Kersentuin – Het equipe van Chef Wessel is on the roll. Op Eerste Kerstdag zijn ze helaas al volgeboekt, maar op kerstavond kun je hier nog gewoon vorkje meeprikken. Tipje van de sluier? Denk tarte fine van appel en foie mousse, geroosterde kreeft en reebout biefstuk met aardpeer en moriellesaus. Yumyumyumyum…

De Kersentuin

De Kersentuin

Ted’s – Overvol van het uitgebreid dineren? Dan vraagt tweede kerstdag natuurlijk om een lome brunch. Wij doen dat bij voorkeur bij Ted’s. Op alle kerstdagen serveert deze ultieme brunchstek een – tja – brunch natuurlijk. Drie-gangen vol met lekkere miniversies van het echte werk. Lekkerrrr!

The French Connection – Sharing = caring. En aangezien we tijdens kerst al helemaal dol op elkaar zijn en graag van elkaar’s bord snoepen, dan is de French Connection best een idee. Denk Franse klassiekers als paté en croûte, steak tartare en huitres tot je erbij neervalt.

Kitchen & Bar Van Rijn – Tuurlijk kun je tijdens de kerstdagen ook gewoon terecht op het Rembrandtplein. Bij Kitchen & Bar Van Rijn. Kun je na het eten gewoon nog even keurig aftoppen in een van de afvoerputjes om de hoek. Tuurlijk vind je schoonmoeder dat ook een goed idee!

Cannibale Royale – Een kerstkalkoen is leuk hoor, maar je kunt voor een portie vlees natuurlijk ook gewoon naar Cannibale Royale voor een 1-2-3-gangen menu. En niets geen simpele burgers: wij denken pompoensoep met tosti van gekonfijte eend, diamanthaas met bearnaise en kaantjes, en een eton mess als toet.

Venus & Adonis – Onze surf & turf favoriet op die mooie Amsterdamse grachten. Voor een vleugje romantiek, al kun je hier wat ons betreft ook gewoon aanschuiven met je (schoon)familie. Wij hopen dat de langoustestaart ook gewoon op het kerstmenu prijkt. Want die is lekkerrr….

Pistou – The holidays are coming, ook bij Pistou. Voor wie gewoon lekker ‘in the hood’ wil blijven. Favoriete buurtkroeg aan de Admiraal de Ruyterweg is op tweede Kerstdag open en serveert een overheerlijk Bourgondisch eetfestijn.

Catch52 - Restaurant La Rive 5

La Rive

Rooster – Voor wie in Westerpark bivakkeert tijdens Kerst: Rooster is beide Kerstdagen gewoon open. En dan natuurlijk niet met een gewoon menu, maar beide dagen serveren ze een feestelijk driegangenmenu. Voor een buurtprijsje, natuurlijk.

Restaurant La Rive – Zin om een keertje volledig over the top te gaan? Chef Roger Rassin staat ook tijdens de kerstdagen gewoon weer ‘at your service’! Nou ja, gewoon. Buitengewoon lekker, als je het ons vraagt. Het is niet voor niets een van de culinaire iconen van de stad!

THE ROASTROOM – In THE ROAST BAR serveren ze op beide kerstdagen een familiy style lunch met live jukebox band. In de avond serveren ze in THE ROASTROOM een uitgebreid chef’s menu maar is er ook nog de mogelijkheid om a la carte gerechten te bestellen. Ook aan het entartainment is gedacht want op beide avonden zal er een jazzband spelen.

Yamazato en Serre restaurant – Voor wie zin heeft om op sterren niveau te lunchen tijdens de kerstdagen zit goed bij Okura. Yamazato serveert écht de beste sushi van de stad en bij Serre kun je genieten van een heerlijk 4 gangen menu met bijbehorend wijnarrangement geinspireerd op het menu van Ciel Bleu. En als je er dan toch bent, ga dan vooral nog voor een drankje naar bar 23rd  waar je echt een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Geen zin om uit eten te gaan, maar ook niet om uren in de keuken te ploeteren? Wees dan slim en bestel je eigen kerstmenu bijvoorbeeld bij Chef’s Podium of bij Eetlokaal DeFour. Ook hiervoor geldt: wel even reserveren, maar dan kun je thuis wel de credits opstrijken.

Weet jij nog een culinaire hotspot die de deuren geopend heeft tijdens de kerst? Laat het ons weten, want wij voegen hem met alle liefde toe. Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!