Uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En omdat we allemaal wel eens ontzettend veel zin hebben in een vette hap, deze keer de 10 beste plekken om te snacken. Want als we dan zondigen, laten we het dan in ieder geval goed doen!

1. Vlaams friteshuis Vleminckx – Niet alleen de allerlekkerste Vlaamse friet van Amsterdam, ook nog eens een absolute sauzen-koning.
2. Toetanchamon – Jawel, ze bestaan: een nette, schone shoarmatent, met heerlijke broodjes én ontzettend aardig personeel. Ze zijn altijd tot 1 uur ’s nachts open en in het weekend zelfs tot 4 uur. Hier kan je dus prima late-night snacken.
3. Leeman – Ook in 020 is de grootste snack-hype uit Rotterdam inmiddels totaal ingeburgerd. Voor de beste kapsalon ga je dus naar Leeman op de van Wou.
4. Brasserie de Koster – Deze onvervalste frietkot op de Dappermarkt werd door Marianne al als absolute favoriet bestempeld.
5. Garnalenkroketjes van Holtkamp – Behoeft geen uitleg. Deze klassieker kan altijd!
6. Eiburgh snacks – Deze friettent aan de Zuiderzeeweg in Oost schilt iedere dag de frieten zelf van verse aardappelen. Het heeft ze diverse keren de titel ‘beste friet van Amsterdam’ opgeleverd.
7. Roopram – Als je even geen trek hebt in friet, maar in gewoon een goede lekkere roti: this is the place to be!
8. Hayran – Een onvervalste ‘steakhouse Italiaan’. Moet je op z’n tijd van genieten.
9. P. Kuijt Friet en Snacks – Deze frietkot aan de Meeuwenlaan in Noord heeft de ‘ruwe bolster, blanke pit’ formule helemaal begrepen.
10. Manneken Pis – Voor een portie échte Belgische frieten.
11. Febo – Tja, wat is een snack-top 10 zonder de good old Febo?

Genieten maar!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!