De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Vandaag een restaurant-categorie die zich moeilijk laat samenvatten: authentieke restaurants, maar dan wel met internationale keukens. Dus die Chinees die verder kijkt dan de Fu Yong Hai, die fantastische Mexicaan die meer is dan een sombrero aan de muur, de allerbeste Turkse pizzabakker, de Argentijn die alleen voorkomt in je stoutste dromen, of die ene Koreaanse kimchi waar je op voorhand al stuiterend van door het leven gaat. We vinden iedere eetcultuur geweldig, zolang het maar geen polder-Chinees is…

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • EN Japanese Kitchen & Sake Bar – Het Okura vonden we al top, maar stiekem zijn we een beetje verkocht na een bezoek aan EN. Boek ‘stoel’ 21 en 22 en kijk een avond lang je ogen uit bij de culinaire kunsten van Chef Ken.
 • Kekaas – Je weet wel, van die grandioze botanas ‘by Kekaas’, oftewel de Mexicaanse fingerfood hapjes van deze traiteur/foodtruck. Aangezien de eigenaar zelf al heimwee krijgt naar het Mexicaanse Tijuana bij de geur van limoen en koriander, ben je hier aan het optimale Mexciaanse foodadres. Die taco’s….
 • Golden Chopsticks – Voor het echte en betere Chinese werk! En voor als je weer eens wat anders wilt dan Oriental City (zit er boven namelijk). Inclusief sfeerverhogende TL-verlichting. Maar ja, we zijn natuurlijk ook een gek volkje met onze eeuwigdurende hang naar ‘gezelligheid’.
 • Le Bouchon – Dit is 40 m2 Frankrijk in hartje centrum. En voor wie het minder centraal zoekt: à la Ferme in de Pijp is een prima Frans alternatief. Bon appetit!
 • Birbey – Fan van de Mediterraanse keuken? Lekker Turks eet je dus hier. Je moet er misschien wel een beetje voor omfietsen, naar Osdorp namelijk, maar dan heb je ook wat. De zaak zit standaard vol met Turkse mensen. Dan weet je dat het goed zit!
EN restaurant Japans Amsterdam sushi

EN Japanese Kitchen & Sake bar

 • Casa Peru – De Peruaanse keuken is enorm in opkomst. En niet voor niets. Volgens kenners is dit misschien wel de beste keuken ter wereld. Een mix tussen Zuid-Amerikaans en Japans. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar lekker is het wel!
 • Vamos a Ver – Authentiek Spaans in de Pijp. En dan bedoelen we ook echt authentiek. Geen hip gedoe hier, gewoon een Spaanse huiskamer. Met veel kitsch, lichtjes en rood geverfde muren. Maar het éten! Onze tip: laat de kok je verrassen. Wat op tafel komt is echt een feestje!
 • White Elephant – Fans van de Thaise keuken weten dit adresje al jaren te vinden. Met alleen Thai in de bediening. Garant voor een avond vol heerlijke pad thai, tom kha kai len andere Thaise verwennerijen. Je bent weer even terug…
 • Restaurant Kinnaree – Misschien minder bekend, maar daarom niet minder geliefd. Want dat is deze top Thai al jaren onder Thailand liefhebbers. Heimwee na de vakantie? Hier zit je goed!
 • Girassol – Stukje Portugal aan de Amstel. Op een zomerse dag waan je je zo in de Algarve. Zeker met een lekker visje en een koude vinho verde!
 • La Cantina Argentina – We kennen de Argentijnse keuken in Amsterdam allemaal van de honderden steakhouses in het centrum maar hier kom je dus voor de échte Argentijnse keuken. En dat is dus lekker vlees, bereid door Argentijnen die weten hoe ze vlees moeten grillen. Yum!
Ali Ocakbasi

Ali Ocakbasi

 • Ali Ocakbasi – Voor de vrouwen onder ons: de perfecte plek om je (vleesliefhebbende) man mee naartoe te nemen. Hier krijg je zowel grote planken gegrild vlees als fijne salades. Allemaal op z’n Turks, dus lekker gekruid, en heerlijk op smaak. De Turkse keuken op zijn best!
 • Yokiyo – Authentiek Koreaans: à la carte of van de DIY-BBQ.
 • Tempo Doeloe – De naam zegt het al: de goede oude tijd. Dit is echt de authentieke Indonesische keuken, en dus niet alleen de koloniale die je bijna overal ziet. Dus niet alleen rijsttafels maar ook genoeg andere gerechten. Genieten!
 • Axum – Ethiopië aan de Utrechtsestraat. En dat is dus super lekker. Op z’n Afrikaans, met z’n allen om een groot bord eten én een bananenbiertje erbij natuurlijk.
 • Nostimo – Als je op vakantie bent in Griekenland dan moet je goed zoeken naar een beetje goed eten. Wat ze de toeristen in Griekenland voorschotelen is namelijk niet altijd even best. Gelukkig hoef je in Amsterdam niet lang te zoeken naar een goede Griek. Bij Nostimo moet je zijn. Wat Fanny en Alma maken krijg je in Griekenland zelfs niet zo lekker. Yamas!
 • Tjing Tjing – Voor de Zuid-Afrikaanse keuken moet je hier zijn. Want hoewel de naam misschien een beetje Aziatisch aandoet eet je hier toch echt Afrikaans. Zuid-Afrikaans, wel te verstaan. Struisvogelbiefstuk, bobotie, springbok, je kunt het hier allemaal eten.
 • Warung Mini – Vol met Surinamers, die allemaal voor één ding komen: de saoto soep. Ook heerlijk bij Ram’s Roti trouwens.
 • Spaghetteria – De pasta komt hier gevaarlijk dicht in de buurt bij de Italiaanse. Inclusief klein broodje on the side om je left over saus mee op te dopen. En na afloop natuurlijk een scroppino. Op z’n Italiaans, ijzersterk.

Hebben we een authentiek ‘buitenlands bordje’ over het hoofd gezien? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!