Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Vandaag geven we je de lekkerste Aziatische adresjes. Van Indisch tot Chinees, van Koreaans tot Japans… En omdat we werkelijk overstroomd werden met tips van jullie – waarvoor dank – is het deze keer gewoon een Tip 20 geworden. Eet smakelijk! 

Meer horen over de Tip 10? Marianne vertelt er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week, waarin Roos even het stokje van Marianne overnam.

1. Golden Chopsticks – Chinees eten zoals het bedoeld is. Alles vers en huisgemaakt, met de beste sui
kau noodlesoep van Amsterdam. Al jaren één van onze grote favorieten.

2. Tempo Doeloe – Mijn absolute nummer één als het gaat om Indisch eten. En dan vooral de rendang is echt om je vingers bij af te likken. Daar mag je me ’s nachts voor wakker maken! Tempo Doeloe betekent zo iets als ‘de goede oude tijd’ en ze serveren dan ook alleen echte familierecepten. Reserveren is een must, ze zitten bijna iedere avond vol.

3. White Elephant – Aan de Van Wou eet je dus super lekker Thais, hier wordt met hart en ziel gekookt volgens traditionele Thaise recepten. De sfeer en het interieur ademen Thailand, dus mocht je heimwee hebben naar je vakantiestek dan is dit je place to be!

4. Yokiyo – Hoe leuk is het dat ook de Koreaanse keuken steeds populairder wordt in Amsterdam! Een trend die we alleen maar kunnen toejuichen. Je eet bij Yokiyo authentiek Koreaans, à la carte of van de DIY-BBQ. Aanrader!

foto 2 (1)

5. Rons Gastrobar Oriëntal – Wat Ron aan de Amstelveenseweg kan, kan hij ook in de Kerstraat. Asian style, that is. En hier geen TL-verlichting en papieren tafelkleedjes, het interieur is op z’n Rons: mooi strak en modern. En fingerlicking good chinese food!

6. Otaru – Wat mij betreft echt één van de beste sushizaken van Amsterdam. Vooral de dragon roll is to die for…

7. Nyonya – Als je liefhebber bent van de Maleise keuken is dit zeker een aanrader. Een klein huiskamerrestaurant waar je echte Maleise gerechtjes eet, met ook Chinese en Indische invloeden. Let op: vraag niet om extra pittig omdat je denkt dat je dit wel aankan, ze zijn hier niet zuinig met peper…

8. VietView (De Hallen) – Vietnamees streetfood op z’n best. Ook uit de grote Parool Foodhallentest kwamen ze als beste naar voren.

9. BaanThai – Lekkere Thai op de Amstelveenseweg. Vooral bekend om de heerlijke curries!

10. Izakaya – Fan van de Japanse keuken? Deze hotspot serveert super lekkere sashimi en sushi. En het leuke is dat je hier op zondagen ook supreme kunt brunchen. 15 maart is er namelijk weer zo’n Supreme Brunch waar je geheel in Japanse stijl kunt genieten van Japans eten en Japanse cocktails onder het genot van de beats van een DJ. Wel even van te voren reserveren.

foto(3)

11. Café Kadijk – Simpel Indisch eten in een eetcafé op het Kadijksplein. Heerlijke saté!

12. Kediri – Toko op de Linnaeuskade die volgens één van onze fans het label toko eigenlijk allang ontstegen is en eigenlijk een geheimpje is dat je voor jezelf moet houden. Huisgemaakte sambal peteh, daging Bali, en nog veel meer. Nergens zo verrukkelijk en origineel als hier.

13. Hoi Tin – Een tip van een insider: bij dit Chinese restaurant aan de Zeedijk eet je de beste Egg Tart en andere heerlijke gebakjes.

14. Miss Saigon – Goed voor een snelle en lekkere Aziatische hap aan de Bilderdijkstraat.

15. Little Thai Prince – Misschien wel één van de bekendste Thaise restaurants aan de Zeedijk. Heerlijk eten, maar zoals dat gaat op z’n Thais sta je ook weer snel buiten. Alsnog wel even reserveren, ze zitten bijna iedere avond vol.

16. Pho 91 – Aan de populariteit van Vietnamese restaurants hoeven we inmiddels niet meer te twijfelen. Ook deze Vietnamees op de Albert Cuypstraat verdient een plekje in onze Tiplijst. Van Hiske Versprille in het Parool kregen ze een 8.

17. Ku Bar & Kitchen – Japanse keuken 2.0 aan de Utrechtsestraat met cocktails, een sake bar en vooral heel veel good Japanese food.

18. Oceania – Klassieker aan de Scheldestraat. Met de duurste, maar misschien ook wel de lekkerste babi pangang van de stad.

19. Toko Het Oosten – Aan de Zeedijk natuurlijk, voor de lekkerste flensjes, cha sui bao en kleefrijst in lotusbladeren.

20. Ô Mai – Mooie afsluiter van de lijst. Vietnamees, aan de Utrechtsestraat. Net geopend, maar je eet er nu al de lekkerste garnalen summer rolls, bun cha goi en pho bo.

Eet smakelijk!