Koffie Academy Amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En vandaag is het tijd voor de beste kopjes koffie van de stad. Want koffie drinken is inmiddels serious business.

Meer horen over de Tip 10? Marianne vertelt er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  • The Coffee Virus – Gesitueerd in de lobby van A-lab. Waar je terecht kunt voor alle soorten koffie. Bij The Coffee Virus kun je kiezen uit twee espresso ‘roasts’ en drie filtervarianten, die ook nog eens regelmatig veranderen. Zodat de koffie je altijd kan blijven verrassen. Maar probeer vooral de ongewassen bonen eens.
  • Two for Joy Coffee Roasters – Met twee eigen vestigingen én partner Hartje Oost, de koffieboetiek in Amsterdam Oost, dubbeldwars een koffie hotspot te noemen van de stad. Een plek voor koffiehipsters, maar ook een voor de ‘normale’ buurtbewoner.
  • Coffee Bru – Bij Coffee Bru ademen ze koffie. Versgezet met de enige, echte dripping stations, of gewoon een onvervalste, romige cappuccino, zoals een cappuccino hoort te zijn. Een van de favoriete plekken van Marianne. Met goed gezelschap, een croissantje of huisgemaakte brownie, in het zonnetje rustig je dag opstarten. Niets meer aan doen.
  • Scandinavian Embassy – Midden in de Pijp. Casper ging je al een keertje voor en had het hier niet voor niet over hogere koffiekunde. Waar alles draait om Fika, oftewel het hele sociale gebeuren rondom heerlijke koffie. Want dat is een concept dat Scandinaviers prima begrijpen. Eigenzinnig, hip, en tergend langzaam gezette koffie.
  • Coffee Concepts – Koffie, kunst en communicatie. E n dat allemaal onder één dak. Want waarom zou je je alleen op koffie richten als je ook nog eens heel goed bent in iets anders? Een kop koffie zetten kunnen ze hier in ieder geval. Aanrader dus!
  • Vinnie’s Deli – Een plek die wij in de beginjaren van Catch al getipt kregen van een van onze lezers. En waar wij niet teleurgesteld werden, noch immer worden. Want heb je eenmaal voet over de drempel gezet bij Vinnie’s, dan is er geen weg meer terug. Geopend vanaf ontbijt tot in de avond, een oase in de drukte van de Haarlemmerstraat.
  • Lot Sixty One Coffee Roasters – Op het hoekje van de Kinkerstraat, onder de rook van De Hallen, drink je misschien wel een van de lekkerste, zwart stroperige espresso’s van de stad. Gemaakt van vers geroosterde bonen uit Lab 61, in de kelder van de zaak. Een plek waar je ook echt alleen maar terecht kan voor koffie. Met internationale allure, dat dan weer wel.
  • Sweet Cup – Je telt eigenlijk niet mee als je niet je eigen bonen roostert. En hoewel de naam iets heel anders doet vermoeden, is koffie roosteren én koffie zetten hier keiharde business. Of het nou om espresso gaat, of wederom die filterkoffie. Tel daarbij op heerlijke taarten, en je begrijpt dat Sweet Cup een plek op deze tiplijst verdient.
  • Coffee & Juices – Op het Hugo de Grootplein zit Coffee & Juices. En hoewel die sappen heerlijk zijn, is dit ook een plek waar ze begrijpen wat een goed shot cafeïne met je dag kan doen.
  • De Noordermarkt – Iedere zaterdag op de markt kun je hier bij een van de kraampjes terecht voor een heerlijk vers kopje ‘slow koffie’. Natuurlijk vers gedript vanuit de filter. Lekkerrrrr…..

>>> Lang nadat we deze Tip 10 met onze lezers hebben samengesteld zijn er nog talloze mooie koffiezaken bijgekomen. Eén daarvan is natuurlijk Coffee Shots. Lees er snel meer over!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!