The Dylan OCCO Amsterdam binnentuin

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Nu de zomer genadeloos toegeslagen lijkt te hebben, willen wij niets liever dan avonden lang in een van de vele beschutte binnentuinen bivakkeren die onze mooie horeca rijk is. En hoewel de ruimte beperkt is, zijn wij zo vrij geweest om de beste tips toch met jullie eerlijk te delen. Geniet van de zwoele zomeravonden!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Lion Noir – Say.No.More: de ultieme datenight in de zomer: hier moet je zijn. Punt uit.
 • Mossel & Gin – Want ja, als je een muurtje om je zaak op het Westergasterrein zet, met binnenin een tuin, dan heb je een topstek. Met mosselen en G&T’s natuurlijk!

Catch52 - Lion Noir - tuin

 • Restaurant Bridges – Dat Ron Blaauw iets met ’toppertjes’ heeft, dat moge duidelijk zijn. En dat geldt dus ook voor Bridges. Eerst The Grand zien, en dan sterven?
 • The College Hotel – One of Marianne’s Favorites, so to speak. Het feit dat het opleidingsinstituut is moet je soms voor lief nemen, maar qua zomerse dagen, zwoele briesjes, prima eten en heerlijke wijn is succes hier (bijna) verzekerd.
 • De Hoftuin – Een biologisch restaurant aan de Nieuwe Herengracht, met als motto ‘samen eten, samen drinken’. Waar je niet alleen in het restaurant zelf kunt plaatsnemen, maar ook gewoon in het gras kunt ploffen. Topstek!
De Hoftuin Amsterdam binnentuin

(foto: De Hoftuin Amsterdam)

 • De Plantage – Alsof je je onder de plantanen in het zuiden van Frankrijk bevindt. Inclusief Frans-georienteerde klassiekers en een vleugje exotisch geweld dankzij de dierengeluiden uit de buurtuin. Je wilt hier niet meer weg…
 • Hemelse Modder – We zeggen het wel vaker: goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt ook voor waanzinnig goede horecazaken. Wij hebben al ingetekend voor de volgende zomeravond, voor het aperitief rond een uurtje of 6. Eindigend met… Hemelse Modder natuurlijk!
Thai restaurant White Elephant Buddha Garden Amsterdam

(foto: White Elephant, Amsterdam)

 • Thai Restaurant White Elephant – We vonden dit al een heerlijk Thais Restaurant, maar sinds we weten dat Buddha hier zijn eigen achtertuin heeft, vinden we het hier al helemaal heerlijk. Wij springen spontaan in de lotushouding en gaan er maar weer eens lekker voor zitten.
 • Canal House – Een piepklein boutique hotel aan de Keizersgracht, inclusief een waanzinnige, maar dan ook echt waanzinnige binnentuin. Check de foto’s op de site: wij willen hier wel een glas wijn drinken! Waar kunnen we het Summer House boeken??
Canal House Amsterdam Summer House

(foto: Canal House, Amsterdam)

 • Waldorf Astoria – Tja, ze hebben dan misschien geen binnentuin die erop berekend is om massa’s mensen te ontvangen, maar het is wel een binnentuin die je eens in je culinaire bestaan ervaren moet hebben. Wij zeggen: hallo Librije’s Zusje!!
 • ClubKoffie – Genieten van een heerlijk bakkie troost, een superieure clubsandwich en een vleugje zomer? Tuurlijk joh, gewoon in de achtertuin van Clubkoffie. Wij komen eraan!
 • De Herengracht – Uit de wind, hartje centrum. Need we say more? Nope. De lunch die wij hier genoten, beviel ons in ieder geval prima!
Waldorf Astoria Amsterdam binnentuin

(foto: Waldorf Astoria, Amsterdam)

 • Brasserie van Baerle – Je zou deze klassieker bijna over het hoofd zien. Maar dat doen wij dus niet! Franse bistro-stijl, maar dan hartje Van Baerle. Waar je met een gerust hart ook gewoon je schoonmoeder mee naar toe kunt nemen. Oh ja, en heerlijke frietjes!
 • Hortus Botanicus – Je kunt het misschien opvatten als een tikkie valsspelen, maar wees nou eerlijk: het is misschien wel de tuin der tuinen in Amsterdam, ze hebben er ook een binnen (in de kas), en je kunt er heerlijk koffie drinken of lunchen.
 • OCCO, The Dylan – Denk bloedhete zomerdag, op zoek naar verkoeling. Dan ga je dus naar de binnentuin van Bar Brasserie OCCO. Koel, beschut, knus, en wát een prachtige entree. En while you’re at it, bestel dan gelijk even het meest verkoelende en frisse drankje wat we de afgelopen tijd gedronken hebben: de Vir “Gin” Tonic!
 • Het Pompstation – Binnen heeft het een vleugje New York-industrieel, maar buiten… buiten op dit terras! Daar zit je gewoon fantastisch! Wij hebben er een tijd overgedaan om dit terras te ontdekken, dus doe hier vooral je voordeel mee. Aanrader!
 • Restaurant Genki – Tja, hoe kan het ook anders, als je tuin naast die van Lion Noir ligt? Mocht je dus onverhoopt geen zin hebben in pak ‘m beet oesters en een goed glas wijn, maar juist zin hebben in sushi (all you can), dan is dit dus je adres voor de zomer.
 • Morgan & Mees – Oost West, Mees & Morgan’s terras is best. Zo willen wij nog heel veel meer stadse binnentuinen. Ben je hier nog niet geweest, tja, hou gewoon maar op dan…
 • De Hermitage – Of culinair en cultuur samengaan? Ja zeker! In de binnentuin, op het terras. Om even te mijmeren over de schone kunsten die je net hebt gezien, of over het leven, of over koffie of je lunch. Maakt ons het eigenlijk uit. Het is gewoon goed toeven hier.

Hebben we een riante binnentuin over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!