De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En met een lang weekend voor de boeg, kunnen wij eigenlijk alleen maar denken aan brunchen. Uren brunchen. So here we go!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 1. G’s – Misschien wel de meest ultieme brunchspot van Amsterdam, al was het maar vanwege hun geweldige Bloody Mary’s. Gevestigd midden in de Jordaan en, hoe origineel, ook varend te beleven dankzij hun brunchboot. Vanaf 3 april ook met een nieuwe zaak in Oost.
 2. The Breakfast Club – Een grote favoriet in West. met drie soorten brunch: London, Paris of New TBC-3York. Oftewel ei, worstjes en bonen, een croissantje met jam of pancakes. Of zoals Marianne al zei: overheerlijke pancakes. Maar dan ook echt overheerlijke pancakes.
 3. Little Collins – Zin in een real Aussie brunch? Dan moet je linea recta richting Little Collins. De eigenaren uit Melbourne staan garant voor een onweerstaanbaar goede brunch.
 4. Izakaya Asian Kitchen & Bar – Toe aan iets meer up-scale? Boek dan een tafel bij de Supreme Brunch van Izakaya. Denk luxe hapjes, cocktails, mooie mensen en champagne. Plenty of it!
 5. Bakers & Roasters – Een jaartje open en nu al een begrip in de Pijp. Vooral bij het Vege Brekkie loopt bij ons het water al in de mond: denk eitjes, haloumi, avocado, homemade relish en krakend verse geboterde toast. Yum.
 6. CT Coffee & Coconuts – Funky, fresh en stampensvol. Bij CT heb je een echte hotspot te pakken, dat moge duidelijk zijn. Heerlijke verantwoorde brunchgerechten, maar stiekem zijn wij vooral dol op de sapjes met jawel…cococnuts!
 7. Brunch Reael – Een culinaire samenwerking tussen De Gouden Reael en Benny’s & Mary’s: B&M’s zorgt voor het netwerk, De Gouden Reael voor de uitvoering en locatie. En de menukaart? Fingerlicking good!Gartine-1024x768
 8. De Ysbreeker – Met misschien wel een van de meest zonnige terrassen van de stad en een New York-style menukaart roept deze spot om brunchen. A perfect spot for a lazy Sunday!
 9. The Lobby – Say no more. The Lobby is nu al zo vaak de hemel in geprezen. Niets meer aan doen dus. Gewoon super brunchen in een super zaak. En mocht het dit weekend weer zo stormen? Een sprintje trekken naar die open haard en daar voorlopig niet meer weg gaan.
 10. Staring at Jacob – Gezonde brunch, lekkere cocktails en een relaxte sfeer. Prima tentje om lekker IMG_9768uit te brakken van de avond ervoor. Who’s with us?
 11. Bakkerswinkel – Met 3 zaken in de stad zit er altijd wel eentje in de buurt. Staat garant voor een ongedwongen sfeer en lekker eten, vooral de scones zijn hier top! En een prima plek om ook je (schoon)ouders gewoon mee naar toe te nemen.
 12. Drovers Dog – With flavours of Australia maar dan gewoon in Oost. Voor een ochtend/middag ongecompliceerd down-under.
 13. Brunchclub – Stormy weather? Of even geen zin om de deur uit te gaan? Bestel dan je brunch bij de Brunchclub en zij brengen het naar je toe. Je moet het wel een dag van te voren bestellen.
 14. Gartine – Een van Marianne’s favorieten. Omdat liefde door de maag gaat en dat proef je hier. Helaas niet open tijdens het Paasweekend, maar he, is brunchen juist niet van alle tijden?? Op de bucketlist dus!

Nog op zoek naar een speciale brunchplek voor het Paasweekend?? Dat kan natuurlijk ook!

 • Brasserie Frans – Voorheen The Dutch, nu dus Frans. Met speciaal voor Pasen een heerlijke Franse lunch én Franse chansons vanaf de piano. Alsof je aan het genieten bent van een weekendje Parijs.
 • Kessens – Stockholm meets Amsterdam. Voor de heerlijkste huisgemaakte Gravad Lax, huisgemaakte advocaat (het is tenslotte Pasen!) en ga zo maar door. Op zondag helaas gesloten, maar wel geopend op Tweede Paasdag.
 • De Kas –  Behoefte aan wat inspiratie voor je eigen Moestuintje? Scheur dan snel naar de Kas. Want hier brunch/lunch je op hoog niveau. Ook een leuke tip alvast trouwens voor Moederdag, waarbij ze moeders verwennen met een speciale bloemenlunch.
 • Stork – Een ei hoort erbij met Pasen, maar een visje mag natuurlijk ook. Bij Stork serveren ze komend weekend een mooi plateau met gerookte zalm, heilbot, tonijn, makreel rilette en roerei. Lekker!
 • Waldorf Astoria – Geen ordinaire Paasbrunch, maar een speciale Afternoon Tea in de Peacock Alley op zaterdag, zondag en maandag. Of natuurlijk gewoon lekker genieten in de Goldfinch Brasserie.

Voor volgende week zijn we op zoek naar het lekkerste snackje. En nee, dan hebben we het eigenlijk niet om wat er op je bord ligt. Het oog wil immers ook wat?! Dus: wie heeft voor ons de gouden tip? Welke barman/barvrouw, charmante bedrijfsleider of stunning host maakt jouw bezoek aan de horeca meer dan compleet? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!