Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En vandaag is het de beurt aan een onvervalste klassieker: de Caesar salad. Bij veel restaurants op de kaart, niet overal even goed. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet. Komt ie! 

1. Gummmbar – Net buiten de stad maar het omfietsen oh zo waard. Een heerlijk onvervalste Caesar
salade, inclusief gekookt eitje, ansjovis en croutons. Om je vingers bij af te likken!
2. Brasserie SenT – Hier maken ze de Caesar salade met de ansjovis uit Cantabria, de beste dus. En een Caesar salade zonder goede ansjovis…? Juist.
3. Café Vrijdag – Sinds kort op de kaart: een échte Caesar salade met een gepocheerd eitje. Heerlijk!
4. Olivers – Ook aan de Zuidas vindt deze keizerlijke salade uiteraard gretig aftrek.
5. Dauphine – Natuurlijk staat Dauphine ook in dit rijtje. Ze hebben menig klassieker op de kaart staan en dus kan de Caesar uiteraard niet ontbreken. Zoals altijd steengoed!
6. Valerius – De locatie doet wellicht anders vermoeden – in het hart van Oud-Zuid – maar je kunt hier prima ongedwongen genieten van simpel en goed eten. Waaronder natuurlijk een heerlijke Caesar salade.
7. Café George – Die aan de Leidsegracht dan. Prima klassieke Caesar, als je wilt ook met kip voor de extra bite.
8. Café Restaurant Amsterdam – Need we say more? Bij deze zaak weten ze wel raad met klassiekers. En desgewenst met een twist, zoals krokant gebakken spekjes bij je Caesar salade. Lekker!
9. Vondelpark3 – Dé nieuwe zomerhotspot van dit jaar. Genieten op het heerlijke terras van een frisse knapperige Caesar salade. We love summer!
10. Luxembourg – Helemaal terug van weggeweest. Een klassieker in Amsterdam, met natuurlijk de klassieke Caesar op de kaart. Je kunt hier weer prima gezien worden!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!