Chefs Table Amsterdam De Kersentuin

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Met vandaag in de spotlights: Chef’s Tables van Amsterdam. Wij zijn namelijk wel klaar met het bingewatchen via Netflix. Tijd voor wat échte actie. En wat is er dan leuker dan zelf een kijkje in de keuken te nemen. Zien koken, doet eten, als je het ons vraagt!

Restaurant Vermeer – Chef Chris Naylor is terug van weggeweest. Na een verbouwing van het restaurant én het draaiende houden van pop-up sensatie Roomservice at Olof’s is deze sterrenchef weer teruggekeerd naar zijn oude vertrouwde stek. De fris modern-elegante inrichting is alleen al een bezoekje waard, en als je het echt goed wilt doen, boek dan meteen de Chef’s Table. Marianne had daar de lunch van haar leven, en die ervaring zal er nu niet minder op zijn.

BlueSpoon Restaurant & Bar – Wij zijn al een tijd fan van het Andaz Hotel. En niet alleen vanwege de grandioze bar. Aan de achterkant van de bar ligt namelijk BlueSpoon, waar chef Kasper Stiekema de scepter zwaait. Aan de robuuste tafel op de rand van de keuken kun je hier genieten van lichte, smaakvolle gerechten. Aanrader!

De Kersentuin – Hadden wij al gezegd dat wij de tosti van de Kersentuin zo lekker vinden? Geloof ons, ook de andere gerechten van de kaart zijn het proberen waard. Zeker aan de Chef’s Table. Al vinden wij tafel 141 (perfect voor twee) stiekem misschien nog wel leuker. Vanaf die tafel kun je Chef Wessel pas echt goed op zijn vingers kijken.

>>> Meer weten over deze chef? Wessel schuif eerder ook al een keer bij ons aan tafel aan.

Chef's Table @ Restaurant Vermeer

Chef’s Table @ Restaurant Vermeer

Le Hollandais – Aan de oevers van de Amstel ligt al jaaaaren een van Marianne’s favorieten: Le Hollandais. Klassiek Frans, maar zonder ooit te vervelen. Ben je een keer aangeschoven bij Chef Adriaan aan zijn keukentafel in het souterrain, dan kunnen wij je één ding garanderen: je komt terug.

Restaurant De Kas – In de oude gemeentekas bij Watergraafsmeer zit een toprestaurant. De Kas. Met op de borden vooral – je raadt het al – kweeksels uit eigen kas. We horen er niet heel vaak wat over, maar aangezien dit restaurant zich al jaren meer dan prima staande houdt in onze stad, heeft wel wat te betekenen. En ja, dat komt niet alleen door die prachtige locatie.

Restaurant Bord’Eau Gastronomique – Picture this: een ronde tafel, met uitzicht op de Munt, en omringd door een bescheiden collectie bloedmooie wijnen? Welkom bij de Chef’s Table van chef Richard van oostenburgge, bij restaurant Bord’Eau. Staat met stip bovenaan onze eigen culinaire bucketlist!

The Uptown Meatclub – Een Chef’s Table alleen iets voor hele fancy restaurants? ‘Tuurlijk niet. Bij The Uptown Meatclub hebben ze misschien wel de langste tafel van de stad. Volop uitzicht dus op de evenlange keuken, en volop keuze uit vlees. Heel lekker vlees, Ontzettend lekker vlees!

Chef's Table @ Restaurant C

Chef’s Table @ Restaurant C

Gin Neo Bistro & Wines – Ga je mee op reis? Met deze binnenkomer wordt je verwelkomd door chef Jin. Vooral mee instemmen, want je gaat een geweldige avond krijgen. Vol met signature dishes van de chef die ook nog eens een persoonlijk tintje hebben. Eigenlijk neemt hij je mee op een trip down memory lane. Ieder gerecht is voorzien van een toelichting op welke persoonlijke gebeurtenis uit het leven van Jin het gerecht gebaseerd is. En lucky us: die memory lane is heel lang, dus iedere maand wisselt het menu. Gaat nooit vervelen dus.

Restaurant C – Bij Michiel van de Eerde hoef je niet te vechten om een plek aan die felbegeerde Chef’s Table. Bij Restaurant C kun je namelijk langs de gehele zijde van de keuken genieten van de culinaire kunsten uit de keuken. Dus vergeet die tafel, en vraag om een ‘kitchen seat’!

John Dory – Nog maar een paar maanden open, maar nu al een grandioos succes. We zeiden het al, 2016 wordt het visjaar. En waar beter een visje eten dan aan de geweldige chef’s table (of eigenlijk, chef’s bar) bij John Dory? Laat je verrassen en verwennen door de chef met minimaal een vijf gangen menu.

Restaurant La Rive – Het Amstel zou het Amstel niet zijn als Chef Roger Rassin ook niet zijn eigen tafel in de keuken klaar had staan. Staat La Rive net als bij ons het geval was, al jaren op je lijstje? Vergeet dan niet deze tafel te boeken. Aan een keukentafel eet je nu eenmaal stukken gezelliger.

Floor 17 – Chef Inan Sahin heeft niet een, maar twee tafels die van ons het predicaat Chef’s Table krijgen. Tja, dat is het voordeel van een open keuken. Met zijn passie voor specerijen, kruiden en zoveel mogelijk producten uit de buurt, zit je hier qua eten in ieder geval top. Uitgekeken op de keuken? Dan kun je je de rest van de avond vergapen aan het spectaculaire uitzicht over Amsterdam.

Tip 10 - restaurant Blue Spoon Andaz Hotel Chefs Table

Chef’s Table @ BlueSpoon

Een klein nadeel van die Chef’s Tables: je zit vaak binnen. Gelukkig hebben de meeste zaken ook gewoon een terras waarop je  van de kunsten van onze Amsterdamse chefs kunt genieten. Nog een fijne tip van ons op dit gebied: het terras van Hotel de l’Europe. Hartje centrum, volop genieten.

>>> Meer weten over de chefs die in die keukens in de potten en pannen staan te roeren? Volg onze Chef’s Table en ze komen vanzelf allemaal voorbij!

Tip 10 - Chefs Table De Kersentuin

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!