Tip 10 Cityguys Amsterdam hotspot

Alles leuk en aardig, maar het is een feit dat het overgrote deel van de Catch-redactie (lees: eigenlijk allemaal dus) uit vrouwen bestaat. Dus leek het ons een goed idee om eens een flinke dosis testosteron in huis te halen. In de vorm van de mannen van Cityguys! Want feit nummer twee: wij zijn niet de enige die weten waar Abraham de spreekwoordelijke mosterd haalt in Amsterdam. 

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. En ja, mét dit keer JP en Roger van de Cityguys natuurlijk!

  • Rosalia’s Menagerie – Wat is het jammer dat ze alleen nog maar op donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn. Aan de andere kant; anders zaten we er waarschijnlijk elke avond te genieten van een cocktail. Wouter, Alina en Thomas hebben hier een cocktailbar neergezet die heerlijke drankjes schenkt voor vet weinig geld, met lekkere hapjes erbij en in een prachtige zaak. Nee echt, dit is een plek waar je je meteen op je gemak voelt. Zelfs als je geen alcohol drinkt, want de kaart heeft een speciale selectie mocktails. Cityguys Protip: Als je daarna doorgaat naar een andere bar (Porem, HPS en Door74 zitten allemaal op de route) dan kun je zomaar een boomerang (drankje) meekrijgen voor de bartenders in de volgende zaak. LEUK!

  • Tales & Spirits – Omdat Rosalia’s maar 3 dagen per week open is raden we je aan om de rest van de dagen te vertoefen in de cocktailbar van Tales & Spirits. Niet alleen één van de beste cocktailbars van Amsterdam, maar zelfs met een 18e plek in de top van de wereld.

  • Bo Nam – Als je de volgende ochtend brak bent, kan je heerlijk uitbrakken bij Bo Nam. Niet alleen om dat Cityguys hier as zaterdag een hangoverbrunch organiseert, maar ook gewoon omdat het fucking chill is om naast je Asian Bloody Mary en een kopje koffie een heerlijke Vietnamese bun en een grote kom phô naar binnen te werken.

  • Cut Throat Bar – Mocht je op zoek zijn naar soul food als Chicken & Waffles, dan raden we je aan naar Cut Throat Bar te gaan. Hier kan je naast de red velvet waffles ook gelijk je haar laten doen of je baard laten trimmen. Zitten ze vol? Ga dan voor je je Chicken & Waffles naar Staring at Jacobsz, Gs of Eastside.

  • Hoofdstad Brasserie – Freaking goed uit eten doe je bij Hoofdstad Brasserie in Hotel L’Europe. Komend weekend doen Chef Alex Haupt en Lars Lundo (van Restaurant Pony) weer dinner, waarbij je de signature dishes van 2 geweldige restaurants voorschoteld krijgt. Mocht je dit weekend niet kunnen? No worries, Hoofdstad Brasserie is altijd een goed idee.

  • Justin Brown – Dé pop-up Koning van Amsterdam. Binnen twee jaar tijd is Justin Brown, bekend van The Chippy, Bao Buns Amsterdam en Momofuko Ramen inspired Night uitgegroeid tot de pop-up Koning van Amsterdam. Waar hij ook maar neerstrijkt in Amsterdam, het zit vol. Zo populair zelfs dat hij nu binnen 2 uur volgeboekt zit. Niet heel raar natuurlijk, want die bao buns zijn echt geweldig.

  • The Beef Chief – Wie de burgers van The Beef Chief nog niet heeft geproefd heeft absoluut nog iets gemist in zijn leven. De Beef Chief zorgde met zijn belachelijk goede burgers en fantastische patriot fries dat de Cut Throat Bar de hele maand februari bomvol zat. Simon (The Beef Chief himself) was één van de allereerste die kimchi op zijn burgers deed. De Kimchief burger werd niet veel later de beste burger van Amsterdam, waarna vele burgerbakkers volgden. 
De Tip-lijst. Een lijst die normaal samengesteld wordt door de fanatieke Catch-lezer. Maar dit keer dus door Cityguys. Ook hun tips zijn namelijk goud waard! Meer weten van deze geweldige mannen? Dát kan. Bijvoorbeeld via instagram, Facebook of check gewoon hun website.

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!