De dames van Catch52.nl zijn echte vleeseters (al draaien we uiteraard onze hand ook niet om voor vis en groenten). En dus leek het ons een goed idee om eens een lijst te maken over misschien wel één van de meest lekkere stukken vlees die er is: de Côte de Boeuf. Met als resultaat een lijst om je vingers bij af te likken!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Bistrot Neuf – In deze pijpela eet je de fijnste gerechten uit de klassieke Franse keuken. De côte de boeuf is hier heerlijk mals en precies goed gegaard, hij wordt geserveerd met groenten die in boter zijn gestoofd. Daarnaast komen een briljant goede béarnaisesaus en Madeirajus, wat kropsla met Franse dressing en natuurlijk frietjes. De romantische setting maakt dit restaurant perfect voor een date night maar is ook leuk om uitgebreid te tafelen met vrienden en familie.
 • MR PORTER – Op de bovenste verdieping van het W hotel vind je dit high end steakhouse. In deze prachtige setting eet je een heerlijke côte de boeuf, puur en zonder opsmuk geserveerd op een stoere grote plank met de meest coole steakmessen. Daarnaast krijg je 3 soorten mosterd die je kunt kiezen van het speciale  –jawel – mosterdmenu. Je maakt je gerecht af met een paar side dishes. Een absolute aanrader is de tomatensalade. Super lekker! Na je diner vraagt deze hippe entourage er gewoon nog om om nog een drankje te doen aan de bar. Hier blijft het tot laat in de avond nog erg gezellig.
 • Café Carbon – Deze spot aan de Van Woustraat is al jaren drukbezocht en zo populair dat ze afgelopen jaar zelfs een 2e locatie hebben geopend aan de Amstelveenseweg. De naam zegt het al, hier eet je in Cafe sfeer dus lekker low profile. De côte de boeuf is hier heel betaalbaar maar wel heel goed van kwaliteit. Wat frietjes en een maiskolf erbij en klaar ben je.
 • Gebr. Hartering – Een van de pilaren onder de zo geroemde ‘Nouveau Ruig’-keuken van Amsterdam. Bij dit fijn maar kleine restaurant in het centrum van de stad is het leven altijd goed. Het restaurant is geïnspireerd op het table d’hôte-principe, en je eet hier dus wat de pot schaft. In het geval van een côte de boeuf zit je hier in ieder geval meer dan prima.
 • Brasserie Ambassade – Dit zijn nou van die adressen waarom wij ooit met een Tip- in plaats van een Top-lijst zijn begonnen. Samen met je lezers weet je immers meer dan een. Bij Brasserie Ambassade aan de Herengracht draait het om ‘french cuisine’ (denk klassiekers als slakken, een salade chèvre chaud en foie gras) en dat betekent dus ook een côte de boeuf van 700 gram op de kaart. Willen we uitproberen!

Bistrot neuf Amsterdam restaurant Catch52

 • Rijsel – Bij Rijsel hebben ze niet alleen verstand van kip. Ze weten ook precies hoe je de côte tot een piece de resistance om moeten toveren. Of we nog veel meer over dit fijne restaurant moeten zeggen? Lijkt ons niet nodig: goede wijn behoeft nou eenmaal ook geen krans.
 • Reuring – Klein in formaat maar groots als het gaat om de gerechten die bij deze zaak uit de keuken komen. We zijn zelf al jaren groot fan van de steak tartare die de keuken hier op tafel zet, maar de côte de boeuf is dus zeker ook een aanrader in dit fijne restaurant in de Pijp. Snel uitproberen dus!

Cote de Boeuf Amsterdam restaurant

 • Vergulden Eenhoorn – Een portie liefde van De Eenhoorn: dat wil toch iedereen? En laten ze daar nou ook een prima côte de boeuf serveren! Dat maakt deze stadsboerderij op de Ringdijk tot een heerlijke plek om een avond te genieten. Kusje terug voor de Eenhoorn!
 • Pompstation – Dit restaurant moet je eigenlijk gewoon standaard op je netvlies hebben staan. Al helemaal als vleesliefhebber. Het Pompstation stond namelijk alleen niet voor niets standaard in de top van verschillende testen (steak tartare, hamburgers, etc. etc) van het Parool, maar de vrouwelijke chef Karlijn Molema weet ook hoe ze een perfecte côte de boeuf moet bereiden. Tel daarbij op dat dit restaurant ook nog eens een geweldig terras heeft (ja, die zag je misschien niet aankomen hè?) en dat het gewoon een prachtig pand is. Need we say more? Gewoon gaan dus!
 • The Roastroom – Een restaurant met een eigen slagerij. Hoeveel zaken zijn er die dat kunnen zeggen? Wij zijn onlangs volledig bijgepraat door de enthousiaste slager Pim die hier de scepter zwaait, en na het aanhoren van zijn verhaal kunnen we maar één ding zeggen: Pim weet exact wat hij doet en welk stuk vlees je moet hebben. Ga voor je aan tafel gaat even langs bij zijn slagerij en hij zorgt voor de perfect match op basis van jouw voorkeuren. Ook een perfect adres om je côte de boeuf af te halen als je thuis aan de slag wilt. Met zijn instructie is het bereiden opeens easy peasy!
 • The Uptown Meat Club – Eén van de inmiddels vele vleesrestaurants in de stad heeft natuurlijk ook een côte de boeuf op de kaart staan. Voor de stevige trek na een middag shoppen op de P.C. Hooft, of voor iedere andere gelegenheid natuurlijk.
 • Smokin Barrels – Het Beukenplein in Oost zou het Beukenplein niet zijn als je hier niet ook terecht kunt voor een smakelijke côte de boeuf. En daarvoor gaan we natuurlijk naar Smoking Barrels. We wisten al dat het de place to be was voor Surf & Turf, maar dus ook voor dit gerecht. Die Wijzen uit Oost begrijpen gewoon precies waar wij van houden…
 • Café Panache – Een Tip 10-lijst zou bijna niet af zijn als Café Panache er niet op staat, zo lijkt het soms wel. Vandaar dat we ze ook in dit geval gewoon weer keurig op de lijst zetten. Een perfecte plek voor een datenight of een avond met vrienden: côte de boeuf op tafel, flessen wijn erbij en klaar ben je.
Cote de Boeuf Amsterdam restaurant
De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!