De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top-10 lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten italiaans_ijs[1]dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En omdat de zomer nu eindelijk op volle toeren draait, hebben we voor jullie de beste ijssalons in Amsterdam op een rijtje gezet. Komt ‘ie:

 

1. Venetië – Een échte Italiaan die, naast het niet te versmaden pistache-ijs, ook steengoede espresso heeft.

2. Pisa – IJsminnend Oud-Zuid is verdeeld in twee kampen: het Pisa- en het Venetiëkamp. In de Tip 10 kiezen we natuurlijk geen partij.

3. IJsboutique – Een nieuwkomer deze zomer aan de Johannes Verhulststraat met – hoe kan het ook anders in de buurt van de Schuyt – heerlijk champagne-ijs.

4. Metropolitan Deli – Huisgemaakt ijs van ijsgoeroe Kees Raat.

5. IJscuypje – Hollandse ijsboer, waar je tijdens de koude dagen terecht kunt voor echte Hollandse stamppot.

6. Monte Pelmo – Puur jeugdsentiment in hartje Jordaan.

7. Tofani – Naast het lekkere ijs ook bekend om de heerlijke Italiaanse koffie.

8. Pasticceria – Nieuwe aanwinst op de van Wou. We love de combinaties: wat dacht je van ananas/munt en sinaasappel/jasmijn?

9. Mondaine – Homemade biologisch ijs op de Overtoom.

10. Van der Linde – Voor het lekkerste slagroomijs van Amsterdam.

 

Happy summer!

 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!