De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top-10 lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. 1336406523761
Omdat het volop vakantietijd is en de hele wereld op weg lijkt te zijn naar tropische bestemmingen, zoeken wij gewoon in Amsterdam de tropen op. In de toko. De temperatuur hebben we in ieder geval al mee! Daarom vandaag de beste toko’s van Amsterdam op een rij. 

 

1. Kokkita – Naast toko ook traiteur met heerlijke authentieke Indonesische maaltijden voor als koken even niet uitkomt.

2. De lachende Javaan – Goed, net een tikkeltje buiten de ring (namelijk in Haarlem) maar mag volgens een Catch-fan absoluut niet ontbreken in deze tip-10. En er komt menig Amsterdammer!

3. Kartika – Meer een restaurant dan een toko, maar al 50 jaar authentiek Javaans smullen.

4. Warung Solo – Een stukje puur Indonesisch in Bos en Lommer.

5. Dun Yong – Geopend in 1957 en daarmee de oudste toko van Amsterdam. Met drie verdiepingen producten uit alle windhoeken in Azië een waar walhalla voor de liefhebber.

6. Ikan Mas – Tikkeltje aan de prijs maar de de afhaalgerechten in deze toko zijn top.

7. Iboenda – Met een ontzettend uitgebreide take-away kaart. Woon je wat verder weg? Ze bezorgen ook.

8. Tjin’s Toko – Met zowel een supermarkt-gedeelte als afhaal-hoek. Midden op de Cuyp!

9. Toko Ramee – Beroemd om de heerlijke saté ayam.

10. Toko Oriëntal – Een begrip op de Nieuwmarkt. Letterlijk van alle Aziatische markten thuis.

 

Selamat makan people!

 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!