Uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Of maken de lijst gewoon wat langer. En vandaag zetten we voor jullie de lekkerste pareltjes uit het Oosten op een rijtje. Van cheesy afhaal-Chinees tot Oosterse sterrenchefs. It’s time for some good Chinese food! 

1. Golden Chopsticks – Maar liefst drie keer genoemd – waaronder door een Chinese dame met kennis van zaken – dus de terechte nummer één!
2. Oceania – Favoriet van menig Catch-lezer. Zeg maar een high-end Chinees: met wijnklimaatkasten en de duurste babi pangang van de stad. Maar oh zo lekker…
3. Kam Yin – Inclusief tl-verlichting en een Surinaamse kaart. Lekker fusion dus.
4. Sichuan – Voor de overheerlijke ‘Grandma’s Chicken’. Michel is fan en legt je hier uit wat daar zo lekker aan is.
5. Oriental City – Voor de authentieke Kantonese keuken. Boven Golden Chopsticks!
6. Taste of Culture – Midden in de heisa van het Leidse vind je deze topchinees met heerlijk klassieke gerechten als pekingeend en gestoomde oesters.
7. Hoi King – Een beetje de grote onbekende uit de tiplijst. Midden in de Pijp, geen poespas, gewoon een lekker Chinees maaltje.
8. Nam Kee – Deze tiplijst zou niet compleet zijn zonder de oesters van. Ook nog eens uitgeroepen tot beste Chinees van 2013. En tóch nog authentiek gebleven.
9. New King – Chinees nieuwe stijl. Enigszins hip interieur, klassieke Mandarijnse keuken.
10. Ah-Sin – Verrassend goede afhaal-Chinees aan de Hoofdweg. En zoals het een echte Hollandse Chinindrest betaamt, natuurlijk ook met Surinaamse lekkernijen.

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!