De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En omdat het culinaire wildseizoen inmiddels in volle gang is hebben we voor jullie de 10 wildste adresjes van Amsterdam op een rijtje gezet.

1. À la Ferme – Doet haar naam eer aan. Heerlijk wild, rechtstreeks van het land.
2. Brasserie SenT – Net als onze nummer 1 een klein beetje Frans platteland in de Pijp. En je stukje wild wordt ook nog eens bereid met de Big Green Egg. Heerlijk!
3. As – Marianne zei het al, je gaat naar As voor de echte pure wilde (buiten)keuken. En in de zomer kom je natuurlijk gewoon terug voor het fantastische terras!
4. Boom – Door een fan geroemd om de niet te versmaden fazant.
5. Bordewijk – Klassieker in 020, met klassiek heerlijk wild op het menu.
6. Wilde Zwijnen – What’s in a name? Voor het betere ruige wild.
7. Café Restaurant Amsterdam – Koken altijd naar de tijd van het jaar, dus ook nu volop keuze uit het beste wat het wildseizoen te bieden heeft.
8. Speijkervet – Verwacht hier geen standaard wild op de kaart, maar laat je verrassen door deze ruige chefs.
9. Le Hollandais – Klassieker aan de Amstel. Altijd gastvrij, altijd goed. Vleesliefhebbers zitten hier sowieso goed, Chef Adriaan is gelauwerd om zijn kunsten met orgaanvlees.
10. Rijsel – Last but not least. Eten bij Rijsel is altijd een feestje!

 

Hecht aan de nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!