Uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top-10 lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Of maken we de lijst gewoon wat langer. En omdat de zomer van 2013 de boeken in gaat als één van de beste en het er op lijkt dat we een mooie nazomer tegemoet gaan, hebben we voor jullie de zomerhits van 2013 op een rijtje gezet. Enjoy the indian summer!

1. De Liefde – Geweldig terras in het Bilderdijkpark in Oud-West. Net of je in Parijs bent!

2. De Ysbreeker – Inmiddels al in menig Tip-10 lijstje genoemd, mag dit top-terras natuurlijk in deze lijst niet ontbreken.

3. District V – Little Italy in de Pijp.

4. Hannekes Boom – Dit blijft gewoon een topper. Met een drankje relaxen op de kade, voetjes in het water, kijkend naar de voorbijvarende bootjes. Wat wil je nog meer?

5. Toscanini – Behoeft verder geen uitleg. Het eten, de wijn, de locatie, de bediening: gewoon goed!

6. Café Bedier – Een gouwe ouwe aan de Amstelveense weg. Marianne zei het al: met veel zon op het terras, gezelligheid en de lekkerste rosé een toplocatie voor een zomerse borrel.

7. Pont 13 – Een oude Amsterdamse pont omgebouwd tot restaurant in de Houthavens. Het uitzicht!

8. Bries – Onze nummer één strandtent mag natuurlijk niet ontbreken. Vamos a la playa!

9. Breakers – Voor wie Bries een hoog ‘been there done that’ gehalte heeft is er Breakers. Het kost wat, maar dan héb je ook wat.

10. Trivio – Je kunt buiten de ring ook meer dan goed zomer vieren, kijk alleen al naar de locatie van deze Italiaan. Om het zomergevoel nog even vast te houden.

11. Het Bosch, Waterfront – Marianne is fan van het geweldige uitzicht, de Gruner Veltliner en de gamba’s. Pak je snel je kans, ze zijn nog open tot oktober!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!