De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En deze week zijn we samen met jullie op zoek gegaan naar de goede voornemende kant van Amsterdam. In de vorm van detox-adresjes. Immers, een gezonde geest in een gezond lichaam. Doe er je voordeel mee, van een beetje ontgiften op z’n tijd is nog nooit iemand slechter geworden.

Meer horen over de Tip 10 van deze week? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Gezondigd – Een goed begin is het halve werk. Bij deze nieuwe hotspot kun je ge-na-de-loos gezond eten. En ongezond. Voor sapjes, smoothies, salades, en stiekem ook voor een beetje voor de lekker. Gezond schrijf je immers bijna hetzelfde als zonde…
 • Yay – Health store and more. En detoxen, dat kun je hier als de beste. Probeer vooral hun dadelballetjes en andere zoete hapjes eens. Je hebt het gevoel dat je ontzettend aan het zondigen bent, terwijl je gewoon à la Rens Kroes aan het powerfooden bent. En nog leuker in het achterste (of voorste, net hoe je het bekijkt) deel van de zaak kun je ook lekkere thee en andere food gerelateerde producten kopen. Hip hip hoo yay!
 • Dr. Blend – For superfoods and more. Als dat geen topbelofte is in deze detox-maand, dan weten wij het ook niet meer. Op zoek naar hulp voor de ultieme detox? Bij Dr. Blend hebben ze gewoon een volledige kuur (3 dgn. voor beginners, 5 dgn. voor gevorderden), van 3 sapjes per dag. Af te halen, maar bezorgen is natuurlijk ook een optie.
 • Stach – Want Stach weet niet alleen wat lekkers is, maar dus ook heel gezond. Een omfiets-adresje pur sang, vooral voor de salades en afhaalmaaltijden. Het grote streven van Stach? Niet alleen voor als je lekker en gezond wilt doen, maar ook als het gewoon elke dag noodzaak is. Bye bye gluten!
 • Feel Food – Want to feel good? Go to Feel Food. De pek voor eat-in, take-out en delivery als het gaat om veganistisch en biologisch eten. Oftewel: salades, wraps, en ja, ook gewoon burgers. Van quinoa bijvoorbeeld.
SLA Catch52

SLA

 • Roots – New York style, gewoon op de Amstelveenseweg. Met sapjes, sapjes en sapjes. Je hebt er keuze uit minstens acht cold pressed juices. To go of gewoon op je gemak daar opdrinken. Vitality to go, optimaal.
 • The Cold Pressed Juicery – Als detox-chique een officieel woord was, dan had The Cold-Pressed Juicery het uitgevonden. Cold-pressed sapjes drinken op stijl in Amsterdam-Zuid, of een kokoswater. Dat is namelijk ook een noodzakelijk accessoire als je op de gezondheidstour gaat.
 • The Juice Brothers – Niet in de buurt van het Concertgebouw? Ook in De Pijp kun je terecht voor ’the real deal’. Juices. Tegenover onze vrienden van Stach. Een gezond een-twee’tje was nog nooit zo makkelijk. Onze favoriet? Forever young. Daar doen we het toch voor?
 • SLA – Een van de eerste speciaalzaken in Amsterdam waar het draaide om de meest logische groente wanneer je het rustig aan wilt doen: SLA. Boordenvol garnituren die gewoon gezondheid ademen. Op zoek naar nog meer SLA-inspiratie in je leven: check dan het SLA-lab. Eat, share, live.
 • Cafe de Ceuvel – We love de Ceuvel. Of het nou in de zomer aan het water of in de winter warm binnen is. En deze winter kun je er dus ook prima detoxen. Altijd gezond, altijd lekker.
 • Dophert – Het is groen en het heeft een… Bij Dophert kun je terecht voor vegan foods and goods. Een prima adresje wanneer je deze maand eens het roer om wilt gooien! Begin je dag hier met een zuurdesembroodje, of neem een burger als lunch: 100% plantaardig, en dus ei- en lactosevrij.
 • De Alchemist Garden – En als klap op de vuurpijl misschien wel het liefste zaakje van heel Amsterdam. Waar alles in het teken staat en je met welke allergie dan ook . Must try: de ricotta-die-stiekem-geen-ricotta is. They could food us!

Maar er zijn naast deze uber-health-spots veel meer adressen waar je je lichaam een kleine boost kunt geven. Mark our words: ook bij restaurants kun je binnenkort gewoon standaard je healthy heart ophalen. Kenden we al de maandagse vega-dishes van bijvoorbeeld Café de Duvel, inmiddels zijn de eerste detox-menu’s gewoon al gespot. Zo kun je bij onder meer BoCinq deze maand ook glutenvrij en geheel veganistisch eten. En voor de +1’s die liever de tanden in wat minder gezonds zetten: bleep-bleep-bleep, ook die staan nog gewoon op de kaart. Whoohoo!

>>> En voor iedereen die het nu al he-le-maal gehad heeft met die goede voornemens, of gewoon niet zo van groenvoer en superfoods is: die Tip 10 met ‘meat best’-tips doet het voorlopig in 2016 ook nog best!

Zijn we onverhoopt een healthy hotspot vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!