Tip 10 Amsterdam restaurant horeca diervriendelijk hond

Aangezien onze stad de afgelopen week dag na dag bezocht werd door een exotische of minder exotische twee- of viervoeter, leek het ons hoog tijd om op zoek te gaan naar plekken waar alle dieren welkom zijn. Of dat ook geldt voor de kameel, de pauw en de stier valt nog te bezien, maar je trouwe viervoeter zal hier niet een-twee-drie op je bord belanden.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Salto Amsterdam tijdens de uitzending van Amsterdam Light.

 • Café de Bieb – Het verrukkelijke buurtcafé De Bieb is zo’n plek waar je trouwe viervoeter altijd welkom is. Want laagdrempeligheid, daar staat deze plek zich op voor.
 • Kattencafé Kopjes – In navolging van talloze andere wereldsteden kun je in de Baarsje terecht voor lunch, koffie, ontbijt én een flinke dosis poezenliefde. Misschien wel handig om Wodan thuis te laten als je gaat…
 • Pllek – Onze favoriete pllek na een wandeling in het Twiske met de Catch-mascotte. Zelfs als het druk is, staat de waterbak voor haar klaar.
 • PARK – Aangezien het Oosterpark er sinds kort bij ligt om door een ringetje te halen, is het heerlijk om voor de zomerse dagen een stek te hebben waar je terecht kunt voor je natje en je droogje. Honden geen enkel probleem op dit geweldige terras.
 • Le Hollandais – Grote favoriet van Marianne, niet in de laatste plaats omdat de viervoeter ook altijd welkom is voor een avond serious wining and dining. Sterker nog: die kreeg op sommige momenten bijna nog meer aandacht dan de gasten zelf. Topzaak!
 • Restaurant Wyers – Nieuwkomer in de stad en wel eentje met een zeer vriendelijk deurbeleid. Zowel dit nieuwe hotelrestaurant áls in het hotel zelf zijn ‘pet friendly’. Je cavia, hond of goudvis mogen zelfs mee de hotelkamer in!
 • Louie Louie – Ze hebben naar verluid een aquarium. Met witte haaien. Nou ja, haaitjes. Maar toch!
 • Meatless District – Als we het dan toch over diervriendelijke horecazaken hebben, dan kan Meatless District natuurlijk niet ontbreken! Geen vlees noch vis te bekennen in deze zaak. En dat is in dit geval een goed teken.
 • Filmhuis Cavia – Serieus, dit filmhuis bestaat echt! Opgericht door een krakersvereniging in 1983. En je kunt er drankjes kopen, dus mogen ze op deze lijst.
 • Café de Gaeper – Cafépoes Poekie is helaas niet meer van de partij, maar als je zoveel aandacht weet te genereren vanwege haar door de NVWA verplichte afscheid, dan ben je met recht een dierenvriend te noemen!
 • Poesiat & Kater – De nieuwste buurtbrouwerij van Amsterdam Oost, overigens met topterras, is dol op katers… oh nee, op speciaalbieren. Geniet en drink met mate(n), dan valt die kater echt wel mee de volgende dag.

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!