De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week in de spotlights: ‘dinner with a view’. Oftewel plekken in de stad waar je niet alleen kunt genieten van een hapje, maar waar je ook nog eens een uitzicht hebt, waar je ‘U’ tegen zegt.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Restaurant Aan de Poel – Where to begin met zo’n lijstje? Tja, gewoon maar eens vanaf de grond, en dan langzamerhand naar boven. Voor de mooiste Hollandse zonsondergang moet je toch echt bij restaurant Aan de Poel zijn. Inclusief diner op niveau: twee sterren om precies te zijn. Niets chique-de-friemel, gewoon ongedwongen eindeloos genieten!
 • Restaurant Ciel Blue – Van de ene ster naar de andere ster aan het firmament: restaurant Ciel Blue is al jaren het adres als het gaat om eindeloze stadsvergezichten, op welk moment je ook naar buiten kijkt. Zo’n culinair penthouse is zo gek nog niet! Geen zin in een volledig diner? Een cocktail of een coupe de champagne bij Twenty Third is dan natuurlijk ook een optie!
 • Canvas – Geen zin in moeilijk gedoe? Maak dan gewoon de oversteek naar Oost en laat je verbazen door de culinaire kunsten op het dak van het Volkshotel. Een tikkie alternatiever, een tikkie jonger, maar een uitzicht waar je gewoon nog steeds ‘U’ tegen zegt. Open vanaf ontbijt!
 • Restaurant Het Bosch – Liever met beide pootjes op de grond? Dan hebben we nog een klassieker ‘daar aan die waterkant’. Het Bosch biedt je fine dining, aan de stadsrand bij de Nieuwe Meer. Of zoals Roos en Marianne tegen elkaar zeiden: it’s magical out here!

 

Restaurant Aan de Poel Amstelveen

 • Restaurant Moon – De nieuwste sensatie van de stad. Moet officieel nog open gaan, wij mogen er heel stiekem vanavond al een kijkje gaan nemen. Haute cuisine op grootste hoogte dankzij de kunsten van Jaimie van Heije en Tommy den Hartog. Extra pluspunt: het restaurant draait rond. In een uur tijd laat Moon je alle uithoeken van de stad zien. We can’t wait! Oh ja, naast Moon heb je in de Toren ook MADAM: iets minder fancy, maar qua uitzicht net zo de moeite waard.
 • Floor 17 – Marianne schreef het laatst al: je verwacht het niet zo langs de rand van de stad, maar Floor 17 is een rooftop-hang-out waar je als Amsterdammer zeker een keer geweest wil zijn. Voor fine dining bij Chef Inan, een cocktail aan de bar of op een van de vele events die deze zomer weer op het dak gepland staan.
 • Restaurant de Goudfazant – In de loods van De Goudfazant kun je niet alleen heerlijk eten, maar heb je ook nog eens een spectaculair uitzicht over het water. Een perfecte plek in de zomer voor het terras dus. Nog altijd een van de meest toonaangevende restaurants van de stad, als je het ons vraagt.
 • Vuurtoren eiland – Een stukje natuur in eigen land. Denk loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Geen vergezicht dus, maar indrukwekkend is het hoe dan ook. In de zomermaanden eet je in een oude zomerkas, en geloof ons, dit wil je een keer meemaken.
 • Mr. Porter – Vlees, cocktails, tikkie zien en gezien worden. Welkom bij Mr. Porter. Heeft naast uitzichten over het centrum, ook nog een zwembad (nou ja, zwembadje) op het dakterras, maar dat weten we nu zo langzamerhand wel toch?

Mr Porter WHotel uitizhct Dam openhaard

 • REM eiland – Ooit een platform in de Noordzee, nu een unieke plek in Amsterdam aan, of liever gezegd in het IJ. Vanaf het voormalige helidek heb je een uitzicht, niet normaal! Tel naast het uitzicht en de unieke locatie tegen de Houthavens aan ook nog eens een bijzondere locatie zelf op, en ja, dan krijg je gewoon een plek in onze Tip 10!
 • Restaurant De Belhamel – Een klassieker in het rijtje. Want wie zegt dat je de lucht in moet voor een mooi uitzicht? Hartje Jordaan heb je hier een doorkijk over de grachten wat gewoon spectaculair te noemen is.
 • SkyLounge Doubletree Hotel – Deze locatie is niet voor niets ook al een keer ‘Hotelbar van het Jaar’ geworden. Maar je kunt hier dus ook terecht om een hapje te eten. Op de 11e verdieping heeft ook dit hotel (met terras!) een uitzicht over de stad waar je naar kunt blijven kijken.
 • Blue Amsterdam – Tja. Je zou het natuurlijk een lichte vorm van ’tourist trap’ kunnen noemen. Maar aangezien die touristen voortaan richting A’dam Toren gaan (mark our words), heb je grote kans dat je hier gewoon ongestoord kunt genieten van wat vergezichten hartje centrum. And that’s all there is to it. Een andere plek waar je het winkelgeweld kunt combineren met een onbetaalbaar uitzicht is natuurlijk de Bijenkorf: of liever gezegd de wijnbar op de vijfde verdieping. Noem het gerust maar net een beetje meer ‘op niveau’ en inclusief terras.
 • Bioscoop Pathé Tuschinski – Een regenachtige dag te pakken? Pleinvrees? Te brak voor woorden? Trek je liefste aan de mouw en taai af naar de hoofdzaal van Tuschinsky voor een filmpje in een van de loveseats die ze hier hebben. Want een uitzicht op de stad is leuk, maar soms is ‘net als in de film ik wil het’ ook heerlijk om van te genieten!

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

(credits fotobanner Restaurant Moon: Entree Magazine, 2016)