Tip 10 eieren Paasij Amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En natuurlijk hadden ook wij ons kop kunnen breken over de beste brunchtips met een lang Paasweekend voor de boeg, maar ja, daar zijn al zoveel lijstje van. Dus zijn wij maar alvast eieren gaan zoeken. Die horen er immers ook bij.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Omelegg – Get your egg on! Natuurlijk mag deze niet ontbreken als we het over eieren hebben: je kunt het zo gek niet bedenken (Banaan Pindakaas? Curry Bockwurst?) of ze serveren het hier bij je omelet.
 • Staring at Jacob – Brunch zoals brunch bedoeld is. Bij Staring at Jacob’s weten ze dus ook wel raad met eieren. Onze favoriet? De ‘Not so kosher Benny’: gepocheerde eitjes met onder meer zalm, bacon, creamcheese, kaviaar en dille hollandaise saus. Yum!
 • Sari Citra – Zin in een ‘out of the box’-eitje voor Pasen? Haast je dan naar Sari Citra, bestel de Nasi Goreng, en geniet van een Paasei, Indonesian style. Nomnomnom…
 • Brouwerij ’t IJ – Heeft het hippe ‘stadsbrouwen’ zo ongeveer uitgevonden. En daarom kijken wij ieder jaar weer reikhalzend uit naar de lente. Dan staat bij Brouwerij ’t IJ namelijk weer PaasIJ op de kaart: een lentebok die wat ons betreft gewoon vraagt om meer.

Oeuf en cocotte

 • De Biertuin – Laat je niet op het verkeerde been zetten door de naam van deze zaak. Want hier begrijpen ze niet alleen alles van biertjes (en lekkere kippetjes), maar verheugen wij ons iedere keer ook weer op hun uitsmijter.
 • Coffee Concepts – Voor de pasteis de nata. Mocht je ze nog niet kennen: kleine Portugese gebakjes met custardvulling. Niet alleen lekker bij het Paasontbijt, maar altijd. Overal. Anytime. Eén keer in Portugal en je bent verkocht.
 • Gartine – Bij misschien wel de liefste ntbijt- en lunchzaak van Amsterdam kun je niet alleen je tanden zetten in heerlijke groenten uit eigen moestuin, maar kiezen wij ook maar al te graag voor de Eggs Benedict Royal: gekookte lopende zachte eitjes, gerookte zalm, Hollandaise en Engelse muffins
 • G’s – When talkin’ about eggs, you talk about G’s… Brunchspot urban style, waar je ook gewoon ’s avonds nog een eitje kunt eten, mocht je het de vorige dag wat laat hebben gemaakt. En dan gewoon full pool de eggs benny met een slutty mary natuurlijk. En mocht je toe zijn aan iets gezonders, dan ga je gewoon voor de healthy benedict met spinazie en hütekase. Ook lekker.
 • EYE – After all, what’s in a name. Een perfecte lunchstek voor op regenachtige dagen, maar wij verheugen ons vooral weer op een bezoek aan dit ei-tje met mooi weer: een terras met topuitzicht op een topstad!

Restaurant BlueSpoon Amsterdam

 • Bistrot Neuf – Bij een Franse bistro-klassieker, hoort een Franse bistro-klassieker op de kaart: Oeuf en cocotte met kaviaar en heerlijk krokante soldaatjes om mee te dopen.
 • IJ-kantine – Dé plek aan het IJ. Dat terras alleen al… En mocht je twee vliegen in één klap willen vangen: ze serveren dit weekend een paasbrunch met ja, natuurlijk, veel ei.
 • Linnick – Vooruit, een beetje Paasweekend is niet compleet zonder chocolade-eieren. Wij halen die ook dit jaar weer bij Linnick (niet alleen lekker, maar wát een kunstwerkjes!). Onze favoriet? De dulcey chocolade en de yoghurt-aardbei. Of gewoon de huisgemaakte advocaat. Ook lekker!
 • Kessens – Want ‘onze’ Casper mag misschien wat minder op Catch52 verschijnen, hij loopt bij Kessens des te harder te shinen! Een van zijn klassiekers is de oeufs mayonaise: eitjes, ansjovismayonaise, en toast. Fingerlicking good!
 • Van Soest – Hier zijn de paaseitjes en -haasjes ook gewoon hartstikke lekker. Kijk vooral eens naar de ‘gebakken’ eitjes. Leuk!
 • Hoi-Tin – Niet alleen in Portugal hebben ze lekkere eiergebakjes, In HongKong hebben ze taan ta. Lijkt op de pasteis de nata, maar dan zonder het zoete laagje bovenop. En die eet je dus bij Hoi Tin op de Zeedijk. Om je vingers bij af te likken.

Hebben we een gouden ei over het hoofd gezien? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Paaseieren