Tip 10 De Wallen rosse buurt Zeedijk Amsterdam

Het is vandaag de Dag van de Betaalde Liefde. En aangezien wij zo open-minded zijn, zijn we maar eens op zoek gegaan naar de leukste adresjes op en rond De Wallen. De liefde gaat immers door de maag, of behoeft in ieder geval een goede bodem… en voor iedereen die de liefde liever gratis tot zich laat komen: ook dan, of misschien eigenlijk wel juist dan, kun je maar al te goed bij deze zaken terecht! Ons advies: vier de liefde elke dag, het is te mooi om een dag over te slaan…

 • Quartier Putain – It’s all in the name! Eén serieus geweldige koffiespot, midden in het hart van De Wallen. Een vleugje hiphop, een shot sterke cafeïne, en een lekkere funky inrichting. Hier komen we graag!
 • Koko Coffee & Design – Voor alle mensen die het fashionable shoppen graag combineren met een eerlijke kop koffie. Een van de lekkerste flat whites dronken we hier. In het voorjaar helemaal een topstek, met een paar stoeltjes langs de gracht.
 • Dum Dum Palace – Een nieuwe ster aan het firmament. We zijn even gaan voorproeven tijdens de lunch en kunnen maar één ding concluderen: we willen de hele kaart proeven!
 • Latei – Het adres voor de knusse ontbijt- en koffieliefhebbers. Dit piepkleine zaakje op het randje van de Zeedijk is een van de grote favorieten van Marianne. Beste adres om de stad ’s morgens vroeg langzaam te zien ontwaken.
 • Restaurant Bord’Eau – Twee sterren, op het randje van de hoerenbuurt van Amsterdam. Ja hoor, waarom niet? Chef Richard van Oostenbrugge ontvangt je met open armen. Staat nog steeds hoog op onze culinaire bucketlist.

Putain 3

 • Blauw aan de Wal – Goed dineren in het hart van de rosse buurt? Dan moet je hier zijn. En zodra de temperaturen schreeuwen om buiten eten, dan al helemaal. Die binnentuin…
 • New King – De Wallen zijn niet uiteraard compleet zonder een bezoekje aan de Zeedijk. Vooral niet als het aankomt op eten. En het lijkt misschien een paradox, maar New King is een goldie oldie als het gaat om even Chinees snaaien, tenminste als je het ons vraagt.
 • Restaurant Anna – We hebben het al vele malen vaker gezegd, en blijven het nog wel een paar keer zeggen: restaurant Anna is de perfecte plek voor een datenight temidden van de toeristische hoerenlopers.
 • Van Kerkwijk – Hét stadscafé op de Nes is Van Kerkwijk. Iedereen kan altijd bij Van Kerkwijk terecht, en daarom houden we een beetje van ze.
 • Mata Hari – Zeg je de rosse buurt, dan zeg je Mata Hari. Ze noemen het zelf een oase van rust temidden van het wallengebied: wij noemen het gewoon een beproefd recept. Een huiskamer waar je terecht kunt van  lunch tot en met diner. En een borreltje natuurlijk!
 • Restaurant Vermeer – Noem het gerust de culinaire toegangspoort tot de Zeedijk. We houden nu gewoon eenmaal een beetje van de kunsten van Chef Chris Naylor en zijn team.

De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Restaurant Vermeer Amsterdam