Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Deze keer een ode aan de nieuwste trend van 020. En wat ons betreft precies op tijd voor deze grandioze zomer. Let’s go ginsane, it’s gin-tonic time!

1. Mossel & Gin – Met stip op nummer 1 – hoe kan het ook anders. Met hun Ginsane Cocktailkaart toch wel een beetje de grondlegger van de G&T trend.
2. The Fat Dog – Bij deze nieuwste hotspot in de Pijp gaat het om hotdogs én gin-tonic. En om zien en gezien worden, natuurlijk.
3. Bar Franklin – Cocktailhour at Franklin kan natuurlijk niet zonder een classic all American gin-tonic.
4. Brasserie van Dam – De van Dammetjes zijn goed vertegenwoordigd op de Schuyt, en weten wel hoe je een goeie G&T maakt!
5. Vesper – Gewoon een goeie cocktailbar met een beetje een fifties tintje, schenkt natuurlijk een meer dan prima gin-tonic.
6. Amstel Hotel – Bij A Bar hebben ze maar liefst vier steengoeie soorten gin op de kaart. Proeven dus!
7. Razmataz – Een warme zomeravond, een ijskoude gin-tonic, genietend van de laatste zonnestralen… Het is prima vertoeven hier op het steeds leuker wordende Hugo de Grootplein!
8. Bar Oldenhof – Zoals ze zelf het beste zeggen: an oldfashioned bar in the heart of Amsterdam. Met natuurlijk ook een heerlijke oldfashioned gin-tonic!
9. Herengracht – Deze zaak aan de gracht mag zich met recht ‘reinvented’ noemen. Ze hebben zichzelf wederom op de kaart gezet met hun heerlijke Gin Rhubarb. Enne, loop dus vooral door naar die tuin dus!
10. Hiding in plain sight – Back to the roaring twenties in deze cocktailbar. Met een G&T in je hand natuurlijk.
11. G’s – A really nice place. Zoals ze het zelf uitermate doeltreffend verwoorden.

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!