Tip 10 hamburger restaurant Amsterdam

De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En aangezien wij van die bloederige, bizarre verkiezingsstrijd in de VS zelf enorme trek kregen (en door de uitslag vooral behoefte aan comfortfood), leek ons dit een uitgelezen kans om onze kennis en kunde met betrekking tot de lekkerste burgers van de stad weer een te updaten. Op basis van jullie tips dus. En dit is wat jullie er dit jaar van vonden… 

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Smokin’ Barrels – Sommige tips zijn goud waard. En lieve mensen van Smokin’ Barels, wees gewaarschuwd. Op de ‘Ari Gold’ staat namelijk van nu af aan onze naam. Een beefburger met eendenlever, madeirasaus en truffel… waarom hebben jullie ons dit nooit eerder verteld?!?! Runner up burger of the world: op z’n minst!
 • Brasserie Goldfinch – Want wie zegt dat ze bij het mooiste hotel van Amsterdam geen hamburgers kunnen bakken? Chef Sidney Schutte (je weet wel. die ‘Chef van het Jaar’) draait namelijk ook daar zijn hand niet voor om. De entourage krijg je er gratis bij.
 • De Biertuin – Want ze kunnen nog heel veel meer dan bier schenken en kip grillen. De hamburger bij deze topzaak is een blijvertje. Was niet voor niets het toppertje uit de hamburgertest van het Parool. Biertuin vol? Fiets dan even een blokje om naar Bukowski en ga je daar aan de bar te buiten aan de sliders. Ook lekker…
 • ThrillGrill – Chef Robert Kranenborg was zijn tijd ver vooruit toen hij als een van de eerste de hamburger weer als een ware delicatesse op de kaart zette. De ThrillGrill burger is gewoonweg fenomenaal goed. Ook als skinny variant!
 • The Butcher – Is gelukkig al door de hele stad te vinden, dus van he-le-maal naar de Pijp fietsen is geen sprake meer (al vinden wij deze vestiging op de Albert Cuyp wel top). Inmiddels kun je bij de A’dam Toren al 24/7 je tanden in  deze grandioos goede burgers zetten. Lang leve The Butcher Social Club!
 • Café Bedier – Eén van de redenen om de huiskamer van de Amstelveenseweg (en omstreken) te bezoeken, is de Goldburger. Gemaakt volgens geheim recept van de oma van  een (voormalig?) chef, die Goldberger heet. Hij is wat ons betreft nog steeds goud waard. Net als Bedier zelf overigens.
 • Geflipt Burgers – Eén van de laatste aanwinsten van de Van Woustraat is Geflipt. Heerlijke burgers, lekker biertje of cocktail erbij, en je avond kan niet meer stuk. Een blijvertje dus!
 • Bar Mick – Een topzaak in het hart van de Spaarndammerbuurt. Met dus topburgers op de kaart. In de Big Mick (love the name…) wil je je tanden gezet hebben.
 • Cannibale Royale – Deze zaak (of liever gezegd: zaken) zijn nou eenmaal de natte droom van elke carnivoor. En hamburgers maken kunnen ze dus ook als de beste. Houdt hun ‘Burger du Moment’ vooral ook in de gaten: hier zitten echte pareltjes bij.
 • Café Restaurant 1900 – Op een van de mooiste pleinen van Amsterdam zit de klassieker Café Restaurant 1900. Nog altijd een aanwinst voor deze buurt. En dus verbluffend goede burgers op het menu (eedere woensdag zelfs voor maar een tientje verkrijgbaar).
 • Burger ’n Shake – Een omfietsburger! Aan het (“Waaaaar??” “Da’s diep in Oost!”) zit namelijk een hele sympathieke burgerzaak. Met dus hele lekkere burgers. Oh ja, en biologisch Hollands ijs, maar daar is het nu misschien wat te fris voor.
 • H.Burger – Nieuw in Amsterdam, en dus nieuw in het rijtje. Judith zette haar tanden in ‘The Original’ en liet deze haar meer dan smaken…
 • Rotisserie Amsterdam – Een hamburger bestellen bij een kippenzaak. ‘Tuurlijk, gewoon doen. De hamburger van Rotisserie Amsterdam is namelijk een bezoekje waard. Maar dat geldt ook gewoon voor de kip.
 • Ter Marsch & Co – In Amerika zegevierde de vrouw uiteindelijk niet, bij Ter Marsch doet de ‘dame’ het stukken beter. De Burgeresse, een zogenaamde ‘lady burger’, is bestempeld tot beste burger van Nederland. Dus toch nog ergens een vrouw aan het roer…
 • The Beef Chief – Big fat burgers and beyond. We love it. Deze burgertruck heeft geen vaste plek, dus je moet wel even van te voren checken waar je deze mega (serieus, check even de foto’s op Instagram) burgers kunt scoren. De truck staat nu trouwens bij Oedipus Brewing in Noord.
 • Lombardo’s – Voor burgers, en sandwiches voor degene die misschien iets gezonder wil doen. Maar wij zouden gewoon voor de burger gaan hoor. En dan vooral die spicy kim chi burger. Hmmm…

>>> Of we er nu hetzelfde over denken als ruim een jaar geleden? De Tip 10-lijst die we toen samenstelden op basis van jullie tips zag er zo uit. So speak for yourself…

Weet jij nog een plek in de Jordaan die op deze lijst moet shinen? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!