Tip 10 - Catch52 - Hangover hangouts

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week zijn we met jullie op zoek gegaan naar de ultieme hangouts for hangovers. Want een kater ga je natuurlijk het beste te lijf met een goed bord eten. Dit zijn ze, jullie favoriete plekken om uit te brakken!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  • ClubKoffie – De nieuwste aanwinst op het Krugerplein in Oost. Niet alleen goed voor waanzinnige koffie, maar vooral ook om je tanden in de befaamde ClubSandwich te zetten. Prima bodempje, the day after.
  • Staring at Jacob – Voor een serieuze brunch ‘American-style’. Reken maar dat je je na een bezoekje aan deze zaak echt wel weer een stukje beter voelt. Geen simpele boterhammen, maar vooral stevige gerechten op je bord.
  • The Breakfast Club – Als je dan eenmaal wakker bent, kun je maar beter stevig gaan ontbijten. Aanrader in deze zaak: breakfast New York-style, oftewel de pannenkoeken. Vooral de karnemelk-variant is top!

Catch52 - Tip10 - Hangover hangouts (Breakfast Club)

 •  Omelegg – Omdat eieren nou eenmaal wonderen doen ’the day after’. En als ze bij Omelegg ergens goed in zijn, dan is het ‘iets met eieren’. En koffie. Sinds kort niet alleen in De Pijp, maar ook hartje centrum te vinden.
 • De Ysbreeker – Of je nu binnen in een van de hoekjes in deze grote open ruimte zit, of buiten op het terras: bij de Ysbreeker kun je je dag rustig op starten. Om vervolgens vanzelf via een brunch en toch maar weer een glas wijn weer op niveau te komen.
 • G’s – Zowel hartje Jordaan als in Oost kun je bij G’s terecht om op te starten. After all, it’s just a really nice place. Befaamd om hun Bloody Mary. Liever uitwaaien op het water? Boek dan gewoon een plekje op de Brunch Boat, en laat het leven in Amsterdam aan je voorbij trekken.
 • Pllek – Uitwaaien op misschien wel het fijnste ‘stadsstrand’ van Amsterdam. Alleen al de oversteek met het pontje maakt het de moeite waard om hier gewoon even te crashen. Blik op oneindig, en even helemaal niets.
 • Catch52 - Tip10 - Hangover hangouts (Staring at Jacob)
 • Bukowski’s – Een topspot om uit te brakken. Met – zoals ze het zelf noemen – the best hangover breakfast: een croissantje met avocado en een gepocheerd eitje. Wijzelf vinden het biertje met de Flammkuchen of de ‘Sliders’ anders ook gewoon een prima keuze.
 • Ted’s – De nieuwe favoriete brunchspot van Roos in de Bosboom Toussaint. Volg gewoon hun credo, kies een cocktail en je bent zo weer over je kater heen, want after all: een brunch zonder cocktails is eigenlijk niet meer dan een laat (en saai) ontbijt. Agree!
 • Kessens – Zweedse klassiekers met een vleugje Amsterdam. Een zaak waar je vooral op je gemak en in alle rust kunt genieten van een heerlijk ontbijt, brunch of lunch. Want als je na een Welsh Rarebit nog niet over je kater heen bent…

 

Naast de Tip 10 ook nog een eervolle vermelding voor:

 • The Hoxton – ‘Aufspiegeln’ op niveau, zullen we het maar noemen: de beste remedie tegen een fikse kater is immers gewoon weer opnieuw beginnen. Bestel een cocktail aan deze mooie bar, en klaar ben je.
 • De Gouden Reael – Je weet wel, dat ene verborgen pareltje richting Houthavens. Vooral een aanrader in het weekend: de brunch-kaart is er eentje waar je ondanks je kater gewoon heel vrolijk van wordt…
 • Catch52 - Tip10 - Hangover hangouts (Gouden Reael)Boca’s – Een perfecte hang-out voor een hangover-zondag. Although: any other day will do too. Wat ons betreft voor een easy-apres-borrelmomentje. Denk charcuterie- of kaasplank en een mooi glas wijn erbij. Top!
 • C•T Coffee & Coconuts – Trek je niets aan van al die mooie mensen die je hier altijd ziet zitten: bij CT kun je ook gewoon met je kater terecht voor een perfecte koffie. En alleen van het interieur al wordt je vanzelf weer een beetje ‘fresh & funky’.
 • Café Thijssen – Omdat er nu eenmaal niets gaat boven je kater uitzitten in een bruine kroeg op niveau. Niet voor ’s ochtendsvroeg, dit is meer het middag-materiaal, en dus perfect om met bier en ballen de brakheid van je af te spoelen. Mochten meer mensen dit lumineuze plan hebben gehad, dan kun je natuurlijk ook altijd even doorfietsen naar Finch. Iets minder bruin, maar altijd een prima stek om neer te strijken.

 

Zijn we onverhoopt nog een hangout vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!