De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En aangezien ook dit jaar weer de strijd losbarst over de beste hotelbar van Amsterdam, leek het ons een uitermate goed idee om onze lezers ook eens te vragen naar hun favoriet! Want inmiddels kun je je met meer dan goed fatsoen prima

Meer horen over deze bijzondere Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Freddy’s Bar – Iconischer dan Freddy’s gaat het niet worden. Heb je hier nog nooit een coupe de champagne, een bloody mary of gewoon een ijskoude goudgele rakker van huisbrouwer Heineken gedronken…. forget it, dat is gewoon eigenlijk geen optie.
 • The Lobby – Die open haard! Die inrichting! Die Flammkuchen! En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij houden gewoon van The Lobby van Hotel V. Punt uit. En onze lezers gelukkig ook.
 • BlueSpoon Bar – De bar van het boutique Andaz hotel is niet alleen een hotspot voor hotelbezoekers. Qua entourage scoren zij ook volgens ons namelijk een dikke 10! Gouden tip: iedere laatste vrijdag van de maand kun je hier onder het genot van een DJ-deuntje genieten van cocktails en lekkere hapjes (ja, ook in persoonsvariant) tijdens de Vodka Vriday.

533 Art'otel bar hotelbar

 • 5&33 – De bar van het Art’otel tegenover het Centraal Station mag natuurlijk niet vergeten worden in deze fabuleuze lijst. Vanwege het design waarin sexy en stijl als geen ander samengebracht zijn. Ook wij blijven hier steeds terugkomen, al is het maar vanwege de hapjes. Zowel op als rond de bar.
 • The Tailor – Dat het Krasnapolksy een nieuwe culinaire route ingeslagen is, moge duidelijk zijn. En The Tailor is daar een van de resultaten van! Mede dankzij de samenwerking met cocktaillegende Tess Posthumus ben je hier gegarandeerd van de meest waanzinnige cocktails. Loving it!
 • Pulitzer Bar – Het Pulitzer heeft zich duidelijk weer op de kaart gezet. We waren al fan van Jansz., maar datzelfde geldt ook gewoon voor de Bar (met hoofdletter B) ernaast. Het team onder bezielende leiding van Andrew Nicholls weet als geen ander wat lekker is. Tel daar een stijlvol maar toch knus interieur bij op inclusief heerlijke fauteuils, en je hebt een toplocatie te pakken!
 • Lotti’s – Boutique hotel The Hoxton heeft niet alleen een grandioze locatie aan de gracht veroverd, maar daar ook meteen een grandioze bar neergezet. Een heerlijke plek om hangend in een van de zitjes rond de bar je luie zondagmiddag door te brengen. Wijntje, bitterballen, en het is goed zo.

Pulitzer's Bar Amsterdam hotelbar

 • DoubleTree’s Skylounge – Talking about a bar with a view! Ooit een fenomenaal uitzicht over hartje Amsterdam willen hebben? Dan ben je hier namelijk aan het juiste adres. Panoramischer ga je het niet krijgen. Vooral met mooi weer een aanrader om je even te onttrekken aan de hectiek van de stad.
 • Floor 17 – Op zoek naar nog een andere locatie ‘op grote hoogte’? Dan ben je bij Floor 17 aan het juiste adres. Hier kun je terecht voor – zoals ze het zelf zeggen – ‘een liefdesverhaal tussen eten en drinken’. Ongecompliceerd, heerlijke drankjes en dito eten, en een uitzicht waar je ‘U’ tegen zegt.
 • Halfmoon Lounge – Er is maar één barretje in Amsterdam: het Barretje Hilton. Inmiddels in een opgeschoonde versie, en wat ons betreft met een van de best verborgen pareltjes, zeker zodra het weer terrastijd is. Een van de betere middag- en avondzonplekken in de stad.
 • De Kersentuin – Of liever gezegd de bar ernaast. Want niet alleen de keuken heeft een opfrisser gekregen, je kunt je ook prima opfrissen aan de bar. Signature drink: Bloody Mary’s. Van Sprang-style, that is. Onze favoriet: de slow-juiced virgin-versie. Ja echt. Eerlijk.

Kersentuin bar bloody mary

 • Izakaya – De bar annex restaurant van het Sir Albert Hotel mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Met de bar zelf als eyecatcher midden in de zaak, is dit een prima plek om af te spreken voor een drankje met bijbehorende bite. Op onze wishlist: de decadente Supreme Brunch. Inclusief DJ en champagne. Yum!
 • East57– Ook in Oost kun je terecht voor een dosis ‘hotelbar’. Een vierdubbele dosis hotelbar, welteverstaan. East57 is namelijk restaurant, deli, koffie- en wijnbar in één. Onze voorkeur? Die functie van wijnbar, inclusief het Oyster Happyhour op iedere eerste vrijdag van de maand. Dat vinden wij best smakelijk.
 • W’s Lounge – Met veel bombarie is het W Hotel neergestreken in de stad, en ja, toegegeven, qua interieur en uitzicht kan deze bar niet over het hoofd gezien worden. Een tikkie ‘zien en gezien worden’ is het wel bij deze zaak, maar ja, wat wil je ook, met een zwembad op het naastgelegen terras…
 • Rhythms Bar & Kitchen – Een hotelbar in Zuidoost die de moeite waard is? Ja klaarblijkelijk! Op de begaande grond van het muzikale Jaz Hotel ligt een no-nonsense bar. In tegenstelling tot de pluche-stijl van veel andere bars, is bij Rhythms gekozen voor een meer industriële look. Een aanwinst voor Zuidoost.
 • Morgan & Mees – Gelukkig zijn er ook hotelbars buiten het centrum of zuid te vinden. Op het randje van Oud-West was daar namelijk opeens het hotel Morgan & Mees. Met een bar waar je terecht kunt voor je aperitief, om uit te buiken na het etentje, of gewoon omdat je graag in een mooie omgeving een drankje wilt drinken.
 • Pressroom – Midden in het drukke centrum van Amsterdam is het INK hotel gevestigd, inclusief de bar ‘Pressroom’. Strak, modern design gecombineerd met een vleugje boekdrukkunst. Dit hotel is de moeite waard om eens bezocht te hebben, en een drankje aan deze bar is daar een perfecte aanleiding voor.
 • The Pool – Voor iedereen die niet kan wachten op de lente, de bar van het Student Hotel ademt zomer! Miami Vice in Amsterdam. En while you’re at it, ze hebben ook een leuke menukaart met kleine Mediterraanse gerechten die je prima kunt delen aan de bar.

>>> Benieuwd welke hotelbar zich dit jaar ‘Best of’ mag noemen? Dan moet je op deze site even een kijkje nemen. Oh ja, en je kunt tot 12 maart uiteraard gewoon nog je stem uitbrengen op jouw favoriet!

Zijn we onverhoopt een geweldige hotelbar vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!