Uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Of maken de lijst gewoon wat langer. En vandaag is het…. Burgertime!!! En dat de burger populair is in 020, blijkt wel uit jullie vele reacties! Daarom hebben we er gewoon – omdat het kan – een Tip 20 van gemaakt. Welcome to burger-heaven!

1. Burgermeester – Eigenlijk de beginner van de burgertrend in Amsterdam. En nog steeds één van de betere adresjes. De burger met truffel-ei alleen al…
2. Café Restaurant Amsterdam – Ze zijn erbij in bijna al onze Tip lijstjes, dus natùùrlijk mag ook hun burger niet ontbreken. Mals, sappig, smaakvol, knapperig broodje… Om je vingers bij af te likken!
3. Fonk – De nieuwe Fonkburger valt in de smaak bij de burgerliefhebber. Rijkbelegd én met Old Amsterdam. We like!
4. Café Hesp – Voor het betere burgerwerk: er staan er maar liefst 3 op de kaart. Wordt het de spicey, black angus, of cheese?
5. Bickers aan de Werf – De locatie alleen al! Kijk eigenaar Raymond lief aan en wie weet krijg je zelfs de special met extra vlees. Yum!
6. Elsa’s Café – Een waar feestje op je bord in Oost!
7. De Walvis – Te leuk café in de Spaarndammerbuurt biedt je nog volop keuze ook: classic, junior en zelfs vega.
8. Radijs – Voor the one and only Radijs-burger. En geloof ons: die is héééérlijk.
9. Café Parck – Eén woord: twinburgers. En voor de lichtere maaltijd: de skinnyburgers.
10. Thrill Grill – Een burgerlijst is nu al geen lijst zonder deze nieuwe hotspot. Binnenkort meer over deze burger-heaven!
11. Biertuin – De beste burgers komen (ook volgens de Parool-test) toch echt uit Oost!
12. Polder – Ook aan het sciencepark weten ze goeie burgers te bakken. Deze komt met pastrami en uiencompote. Hmmm…
13. College Hotel – Wellicht een tikkeltje aan de prijs, maar oh zo lekker!
14. Febo – Tja. Wat is deze lijst zonder the good old Febo? Iedere Amsterdammer heeft zich hier wel eens aan tegoed gedaan. Bij voorkeur uit de muur. Of het nou na het stappen was of niet.
15. Burger King – Liefhebbers van fastfoodketens (ja mensen, ze zijn er) verkiezen al jaren de whopper boven de kleffe variant van McDonalds.
16. Café Bedier – Als de goldburger zijn naam eer aan doet belooft dit veel goeds.
17. Bar Brouw – Het vlees bij Brouw is om je vingers bij af te likken zo lekker. Roos testte al eens de pulled pork en brisket; de burger kan niet anders dan fenomenaal zijn!
18. Landmarkt – Voor de doe-het-zelf-kok die thuis een fantastische burger op tafel wil zetten: de Palmesteyn burger!
19. The Butcher – Delicious burgers én cocktails!

Ter afsluiting – en op speciaal verzoek – één speciale vermelding van buiten de stadsgrenzen…

20. Firma Pickles Burgers & Wines – Omdat het echte lekkers soms gewoon uit Utrecht komt. En met een goed glas wijn erbij een onweerstaanbare combinatie kan zijn…

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!