Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En vandaag is het tijd voor onze grote geschaarde vrienden. Oftewel: de lekkerste kreeft van de stad eet je hier: 

1. RED – Onbetwiste nummer één! De regels zijn simpel: het is óf tournedos óf kreeft. Allebei om te smullen. Vooral de kreeft natuurlijk, die komt met frites, salade en zachte mayonaise of ‘beurre du chef’.
2. Smokin’ Barrels – Lobster, burgers and beer. What more could you ask for? En extra punten voor de lobster roll op de kaart. Yummm.
3. Het Bosch – Bestel hier het speciale kreeftenmenu en je zit goed. Meer dan goed.
4. Stork – In de grote kreeftentest van Het Parool eindigden ze – bescheiden uitgedrukt – niet bijzonder hoog. Volgens velen compleet onterecht. Ook wij hebben er gesmuld.
5. Seafood Bar – Gekookt, van de grill, kreeftsalade, kreeftensoep, de Seafood Bar is nu al niet meer te missen in Zuid. Binnenkort opent zelfs een nieuwe vestiging op het Spui. We like!
6. Mossel & Gin – Naast natuurlijk mosselen eet je hier ook fingerlicking good lobster. En ook de kreeftkroketjes zijn de moeite waard! Marianne ging je voor.
7. Café Restaurant Amsterdam – Grote favoriet, en dus ook voor kreeft is dit naast Mossel en Gin in West dé plek voor kreeft.
8. Crazy Kreeft – Pop-up in de Pijp die het proberen waard is. Je eet hier, jawel, kreeft voor zeer schappelijke prijsjes.
9. Sligro – Bij onze favo visafslag haal je natuurlijk ook steengoede kreeft.
10. Frank’s Smoke House – Een tikkeltje valsspelen is het wel, maar in het kader van onze geschaarde vrienden mag de King Crab van Frank eigenlijk niet ontbreken. To die for

fries-red-restaurant_4

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!