Uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Vandaag eens een kroegentocht door het stadsdeel West. Je moet alleen de route nog even een beetje afstemmen.

1. Cafe l’Affiche – Gelegen aan de Jacob van Lennepstraat. Een dorpscafe middenin de stad.

2. Cafe Toussaint – Aan de Bosboom Toussaint, waar de zaken het afgelopen jaar uit de grond zijn gestampt. Altijd vol, altijd gezellig.

3. Cafe Thuys – There’s no place like home, dus what’s in a name? Een echte kroeg, met prima eten op de kaart.

4. Golden Brown Bar – Inclusief bar- en zitgedeelte, en zelfs een enorme plofbank. Met vooral verse en regionale producten op de kaart.

5. Cafe Cook – Aan de James Cookstraat, waar je terecht kunt voor lunch, borrel en diner. Inclusief een zonovergoten terras (als het niet regent tenminste).

6. Bar Spek – Gelegen te midden van misschien wel een van de populairste horecabuurten van het moment. Niets meer aan doen.

7. Cafe Zurich – Wie ooit bedacht heeft om een mooie zaak op het Mercatorplein te openen: HELD!

8. Cafe Bax – Voor eten en drinken. En dienstdoend als proeflokaal, met maar liefst negen verschillende bieren op de tap.

9. Cafe Vief – Bij de Ten Katemarkt in Oud-West. Inclusief een ontzettend uitgebreide take-away kaart voor het diner!

10. Fier – We zeiden het al eerder: een stukje Amsterdam waar Limburg fier op is. En wij dus ook.

11. Ter Brugge – De uitsmijter van de dag, waar je niet moet rekenen op de allerbeste service of gekke hoogstandjes, maar wel bier & ballen, een zonnig terras en gezelligheid.

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!