De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. De volgende situatie is ons vast allemaal wel eens overkomen: het is 21:00 uur, je bevindt je nog midden in de Amsterdamse horeca (en je was niet van plan om die voorlopig te verlaten) en dan bedenk je je opeens dat het voor alle partijen misschien beter is om nog even een hapje te eten. Gelukkig heeft de stad op culinair gebied ook de mentaliteit van een provinciaalse wereldstad gekregen, en dus hebben wij een reeks aan adressen voor je weten te verzamelen waar je ook na 21:00 uur ’s avonds aan kunt schuiven voor een goede maaltijd. En nee, dan hebben we het niet over dat diagonaaltje bij de FEBO.

Meer horen over het hoe en wat achter deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Taste of Culture – Soms heb je rond middernacht gewoon zin in Chinees. En dat eet je ’s avonds laat eigenlijk maar op één plek in de stad. Taste of Culture is gewoonweg één van die ’trekplekken’ van horeca-Amsterdam, en wij begrijpen waarom. Verscholen in de Korte Leidsedwarsstraat is dit een adresje om op te slaan.
 • Café Restaurant Amsterdam – Iedere vrijdag en zaterdag kun je bij deze ‘ouwe getrouwe’ gewoon tot 23:30 uur terecht voor de lekkerste klassiekers. Wij wisten al een tijdje dat Amsterdam Amsterdam niet zou zijn zonder Café Restaurant Amsterdam. En dit bevestigt het nog maar eens temeer.
 • Restaurant C – Niet alleen de bar is op vrijdag en zaterdag tot ’s avondslaat een bezoekje waard: bij Restaurant C staat de keuken ook tot een uurtje of 3:00 in vuur en vlam voor je. Vinden wij meer dan leuk. En bovenal lekker! Al is de bar alleen ook gewoon een bezoekje waard.
Chef's Table @ Restaurant C

Chef’s Table @ Restaurant C

 • BAR-becue Castell – Never change a winning team! Een lekker stukje vlees en nachtwerk gaan nou eenmaal briljant goed samen. Dus mocht je zin hebben in dé perfecte steak, dan ben je hier aan het juiste adres. Al jaren. En wij hopen ook nog jaren.
 • Cannibale Royale – What’s in a name, oftewel: je bent een nachtrestaurant of niet. Bij de vestigingen van deze hotspot kun je tot een uurtje of 3 je tanden in een sappige burger zetten of een ander lekker hapje vlees. Kies om het af te toppen een van de heerlijke biertjes of gewoon een goede cocktail, en je weet het: je kunt hier ook gewoon tot 3:00 uur blijven.
 • De Nachtwacht – Op de hoek van het Thorbeckeplein zit al sinds jaar en dag De Nachtwacht. Op maandag tot en met donderdag tot 00:00 uur, en in het weekend tot 01:00 uur een prima adres voor een steak op een heerlijk authentiek Amsterdams adres. Het is gewoon een icoon.
 • The Butcher – Hatseflats, en nog een vleesgigant op de lijst. Of liever gezegd: een burger-gigant. Heeft heel Amsterdam al in zijn ban met de nachtelijke avontuurtjes aan de voor- en achterkant van de zaak. En we geven toe: in welke vorm dan ook, het smaakt bij ons altijd. En vaak naar meer.
 • Bar Huf – Officieel ‘Late Night Dinner’ restaurant. En gespecialiseerd in comfort food. Want geef toe: daar heb je later op de avond toch vooral behoefte aan? Denk burgers, hotdogs, en – whoop whoop – Mac & Cheese!

happyhappyjoyjoy amsterdam 2

 • Wijnbar DiVino – Omdat het een wijnbar is, lijkt het misschien een vreemde eend in de bijt. Maar niets is minder waar. Bij dit – we kunnen het niet anders noemen – lieve zaakje hartje Jordaan kun je je op vrijdag en zaterdag tot een uurtje of 2 ’s nachts niet alleen tegoed doen aan heerlijke Italiaanse wijnen, maar ook nog eens je buik vol eten aan de meest heerlijke Italiaanse lekkernijen. Briljant!
 • Rijsel Rotisserie – Een reservering maken kan bij dit succesnummer nog wel eens een grote uitdaging zijn, maar de lieve mensen van Rijsel Rotisserie hebben met regelmaat rond een uurtje of 9 gewoon een tafeltje vrij voor je. En laat dat nou ook voor succesnummer 2 het geval zijn: de Scheepskameel. Dus doe eens gek, en fiets gewoon een keertje langs als je in de buurt bent. Dat beide adressen de moeite waard zijn, weten we namelijk allang!
 • SNCKBR – Geen zin in Japans, maar liever gezond met een vleugje fastfood? Dan kun je op de Van Wou én op de Kinkerstraat terecht voor je eigen portie FSTFD, maar dan zonder je je schuldig te voelen. Geopend tot een uurtje of 1 ’s nachts, ook doordeweeks.
 • Ron Gastrobar Oriental – Terwijl heel Amsterdam in rep en roer is omdat er een vierde Gastrobar (yep, om de hoek, op het Leidseplein) aankomt ‘comme Parissienne’, willen wij zelf vooral even benadrukken dat je op een later tijdstip van de dag vooral ook Ron Gastrobar Oriental in je achterhoofd moet houden. Zoek een plekje aan de bar, laat barman Michel (of een van zijn collega’s) een cocktail voor je maken, en bestel – doe ‘ns gek – die dim-sum’s van Man-kit Tang. Dan zit je altijd goed!

Ron Gastrobar Oriental Dim Sum

 • De Japanner – Zin in een gezond, licht Aziatisch snackje en in de buurt van De Pijp? De Japanner, op de Albert Cuypstraat, is tot na middernacht de hotspot voor kakelvers Japans eten. En dito Japanse biertjes.
 • Sea Palace – Het drijvende Chinese paleis vlak naast het Centraal Station kan ook uitkomst bieden wanneer je zin hebt in een ‘late evening snack’. Dagelijks geopend tot klokslag 00:00; de keuken tot half 11 ’s avonds.
 • Visrestaurant Lucius – Zeven dagen per week tot 1 uur ’s nachts geopend. Met kreeft. Lekkere kreeft. Heeeeele lekkere kreeft! En dan hebben we het nog niet over de rest van hun visassortiment gehad. Met deze openingstijden zijn ze alleen maar nog leuker!
 • Happyhappyjoyjoy – Maar er is meer Aziatisch waar je ook na 21:00 uur je lekkere trek mee kunt stillen. De vestigingen van het populaire Happyhappyjoyjoy zijn doordeweeks tot 22:30 uur, en op vrijdag en zaterdag tot een uurtje of 11 ’the place to be’. Misschien een idee om de volgende vestiging tot echte Aziatische nightmarket te bombarderen? Die volle zalen gaan er ook dan geheid komen.
 • Restaurant De Knijp – Met ruim dertig jaar achter de kiezen is dit misschien wel een van de bekendste ‘late night dinner’-adressen van de stad. Midden op de Van Baerle, en goed voor klassiekers van de kaart. Denk pate, denk oesters, slakken en gebakken kalfszwezerik. It’s a classic!
 • Brasserie Bark – Mocht De Knijp geen plek hebben wat later op de avond, probeer dan Bark eens, een paar panden verder. Hier geen vleesklassiekers, maar alles van in en rondom de zee. Een welbekende ‘place to be’ voor veel concertgangers, dus hou rekening met de tijden van het Concertgebouw.
 • John Dory – Gastronomisch eten, en dat na 9 uur ’s avonds? Ja joh, ’tuurlijk kan dat. Bij John Dory wel tenminste! Zoals Roos al schreef: hier geniet je met de hoofdletter G. Van vis. Het kan dus ook in de latere uurtjes van de dag iedere dag visdag zijn.Izakaya – Op zoek naar een beetje pluche-vertier? Dan is Izakaya misschien meer iets voor jou. Een vleugje Zuid-chique, een vleugje Japans, en vooral een lange bar waar je met allerhande barbites tot na middernacht bezig kunt houden.
 • Restaurant Lieve  – Het Belgisch restaurant op de Herengracht heeft niet alleen begrepen wat Bourgondisch eten is, maar hanteert ook uiterst gastvrije openingstijden. De keuken is hier tot 10 uur, half 11 open, als u nog wat eten blieft.
 • Buuf – je liefste Buuf op de Overtoom staat iedere avond ook gewoon tot een uurtje of 10 om je op te vangen met ‘even’ een maaltijd. Betaalbaar, lekker en ook nog eens gezond. Oh ja, en met terras!
 • Uptown Meatclub – Ja hoor. Daar zijn ze weer, ons clubhuis. Waar je dus ook gewoon na 9-en nog binnen kunt wandelen voor een meer dan heerlijk stukje vlees. Hebben ze toch goed begrepen daar. En dat geldt ook meteen voor hun buren bij de Seafood Bar (en needless to say: Seafood Market).

>>> Leuk hoor, deze lijst met laatbloeiers. Liever om 6 uur al aan tafel? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Al zouden wij voor het komend weekend er dan gewoon eentje met terras uitzoeken!

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!