Tip 10 nieuw Amsterdam restaurant oktober

De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand (excuus, blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Bo Nam – We hebben met z’n allen zitten slapen. Horeca-tycoon Casper Reinders heeft namelijk niet alleen Blue Boy geopend samen met Serge Rijn (Lion Noir), maar lanceerde afgelopen week in het geniep Bo Nam. Een klein, fijn Vietnamees restaurant, waar je bij ieder gerecht je vingers van de kleurig- en de geurigheid aflikt. Een hele dikke vette parel onder de tourist traps van de Lange Leidsedwars.
 • Klaever Health – Kun je wel een kleine boost gebruiken nu de herfst definitief haar intrede heeft gedaan? Maak dan even een pitstop bij Klaver Health. Hier vindt je alles, inclusief het beste advies, over hoe jij gezond, detoxerend en vitaminevol de winter doorkomt.
 • Ron Gastrobar Paris – He did it again! Na de Gastrobar ‘ extra-ordinaire’, de Aziatische variant én je instant ticket naar de geweldige keuken van Indonesie, waan je je om de hoek van het Leidseplein (KLeine-Gartmannplantsoen) voortaan ‘à la minute’ en France. Inclusief kikkerbilletjes, slakken en de meest briljante huiswijn van Amsterdam.
 • Vuurtoreneiland ‘winter edition’ – Wij staan zelf nog steeds te trappelen van ongeduld om volgend jaar eindelijk op die felbegeerde boot te stappen naar het Vuurtoreneiland, voor een zomers, wijds vijfgangen-diner. Maar het allerleukste nieuws: in een oude kazerne kun je hier gewoon ook je culinaire belevenis van de wereld hebben. Nog steeds alleen bereikbaar per boot.

Bo Nam Amsterdam restaurant Vietnamees

 • DAS Lekker – geen Surinaamse roti bij deze jonge mannen op de Rijnstraat, maar wel: heerlijke soepen, (maaltijd)salades en smoothies. Ontbijt en lunch van kraakvers groente en fruit, dat is wat hier de klok slaat. Poe. Da’s lekker.
 • Bartack – Kleine horecaondernemers worden groot. En dan wordt het tijd voor uitbreiding! De eigenaren van het fijne Bar Spek openden deze maand de deuren van Bartack: een bar, open van 8 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s nachts, waar ze je graag van ontbijt, via koffie, lunch en avondhapje met bijbehorend drankje in de watten leggen. Als Bar Spek maar enigzins zo is als de grote broer, dan is ook dit een blijvertje.
 • The Fool Bar – Douwe Bob kan niet alleen zingen, hij kan kennelijk ook biertjes tappen. Al laat ‘ie dat vooral over aan de mensen van The Fool Bar. Tegenover onze favoriet Visbar Beet kun je sinds afgelopen maand op de Dapperstraat terecht voor ijskoud bier en knallende muziek uit de Jukebox. Slow down and enjoy it!
 • The Butcher Social Club –  Jezelf 24 uur tegoed doen aan hamburgers. Dat kan van nu af aan bij The Butcher in Noord. In de A’dam Toren, where else?! Inclusief één groot speelparadijs voor volwassenen. En zoek je nog wat afwisseling voor je eten in deze lokale 24hrs-economie? The Shelter, dé club in de kelder van dit unieke feestpaleis, is ook open!
 • Pita – Dat dansen en eten goed samen gaat, weten we natuurlijk allang van festivals. Dus waarom zou je dit concept niet eens in een club combineren, moeten de eigenaren van Claire, de nieuwe club bij het Leidseplein hebben gedacht. Bij PITA, van de eigenaren achter Breda en Guts & Glory, kun je tussentijds gewoon terecht voor een broodje kebab. Vast wel de hippige variant. Dance the night away mensen!
 • Royal 98 – Verse pasta’s, houtovenpizza’s en brood uit eigen bakkerij. Ook op het Damrak is het tegenwoordig goed toeven. Genieten kun je hier ter plaatse (eat in), maar meenemen naar huis is hier ook geen enkel probleem.
 • Restaurant PARK – Hotel Arena is terug van weggeweest. Inclusief een nieuw restaurant: PARK! Het nieuwe restaurant belooft ons zeeen van ruimte, met een zithoek waar je onderuit gezakt kunt genieten, een bistro-gedeelte en een gedeelte met wapperend wit linnen. Oh ja, en een groot, groter dan groots terras, aan het Oosterpark. Wij gaan zeer zeker een kijkje nemen!
 • De Bierfabriek – Het bier-kip-gooi-je-notendoppen-op-de-grond-walhalla is terug van weggeweest, en gewoon maar een paar panden verder op het Rokin waar ze ooit startten. En goed nieuws dus: het concept zelf is volledig hetzelfde gebleven!

Weet jij nog een plek in de Jordaan die op deze lijst moet shinen? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!