Tip 10 nieuwe restaurants voorjaar zomer 2017 Amsterdam

Omdat jullie waarschijnlijk staan te popelen om ‘het nieuwste van het nieuwste’, hebben we onze waslijst aan nieuwe aanwinsten eens geplunderd. Een kleine selectie uit de circa 83 (not kidding!) nieuwe horecazaken die Amsterdam inmiddels rijk is, of die binnenkort opengaan. En ja, al die andere zaken die de moeite waard zijn, komen uiteraard ook een voor een langs. So just to name a few…

 • Eetcafé Wijmpje Beukers – Een eetcafé waar je de sterren van de hemel eet. Tel daarbij op een ‘zwarte brigade’ die als enige missie in hun leven heeft om je een geweldige avond te bezorgen, en het rekensommetje is compleet. Met stip op één!
 • Bistro Zebra – De voormalige chef van Blauw aan de Wal (je weet wel, dat pareltje op de Wallen) Erik van Genderen gaat zijn eigen zaak openen in Oost. Een bistro waar je terecht kunt voor goede koffie, mooie wijnen, biertjes (uit Oost!), en pure, ambachtelijk bites en gerechten. Dit kan zo maar eens een toppertje worden!
 • Wilde Kroketten – Een kroket als culinaire parel? ‘Tuurlijk! Bij Wilde Kroketten serveren ze een huisgemaakt assorti van deze krokante snackjes, én vanaf september zelfs een volledig vijf-gangen krokettenmenu. What’s not to like?
 • Rosie’s – Om kort te gaan: casual dining op de Rozengracht. Bijvoorbeeld artisjok met een simpele vinaigrette. Gravad lax, mét biet. Brandade kroketjes. Huisgemaakt ijs. Madeleines. Oftewel: watertandend simpel doch lekker eten.
 • Ferilli’s at the College – De bar van het College Hotel heeft een ware metamorfose ondergaan. Het draait op deze plek voortaan allemaal om ‘Italian Cuisine’. En wees niet bang: het terras in de binnentuin is nog steeds even heerlijk!
 • Bar Fisk – Wat krijg je als je het marktgevoel uit Barcelona combineert met een vleugje Israel in Amsterdam? Juist, Bar Fisk. Een visbar met frisse culinaire hoogstandjes. Het uitproberen waard!
 • Hoed & Krelis – De Pijp was al leuk, maar met de komst van Hoed & Nelis is het leven net weer even een stukje leuker. Vanwege het prachtige interieur, en de eigenzinnige menukaart waar groenten de hoofdrol spelen. Aanrader!
 • Wijnbar De Liefde – In case you missed it: De Liefde is niet meer. Het restaurant in misschien wel het meest idyllische parkje van Amsterdam is voortaan een wijnbar. Daar gaan bij ons de handjes van op elkaar. De keuze is reuze: van een ‘high wine’ tot aan een persoonlijk wijnadvies bij ieder gerecht. Ja, zelfs bij de volledige lunchkaart.
 • Bar Centraal – Maar er is nog een andere wijnbar in Amsterdam West: Bar Centraal. De eigenaren van GlouGlou hebben hun vleugels uitgeslagen en nog een tweede zaak geopend, op de hoek van de Ten Katemarkt en de Bellamystraat. Met volop Vin Naturels, én lunch- en dinerbites.
 • Staring at Jacobs x Ku West – Eén van onze favoriete brunchplekken (sterker nog: ze hebben het nog net niet uitgevonden) heeft zichzelf opnieuw op de kaart gezet. In een samenwerking met Ku West. En dat betekent: NY brunch inclusief de klassiekers als waffles en ‘not so kosher Benny’ meets Tokyo dinner: van kleine gerechten als fried soft shell crab tot aan sushi. Wat een combinatie…
 • Peejays Doughnuts – Omdat Marianne dus kennelijk ook een voorliefde heeft voor donuts, kan deze zaak eigenlijk niet ontbreken. Huisgemaakte donuts, zoals donuts moeten zijn. Inclusief een glimmende laag glazuur waar je tandarts nachtmerries van krijgt. En wij mierzoete dromen.
 • The Arc by Lute – Chef Peter Lute gaat uitbreiden. Wij werden al blij van zijn Kruidfabriek in Oudekerk, maar kunnen nu niet wachten tot The Arc de deuren opent in het oude stadsarchief aan de Amsteldijk. Denk gastronomie op het hoogste niveau. En dat allemaal vanaf november 2017.
 • House of Watt – Een ‘home away from home’, voor iedere gelegenheid. Bij deze ‘ontmoetingsplek voor iedereen’ kun je ontbijten, koffie drinken, lunchen. borrelen, dineren en flexwerken. En dat allemaal aan de keukentafel, in het restaurantgedeelte of op de ‘kantoorplekvide’. En ja, zelfs voor kinderen is er alle plek om ongestoord te kunnen spelen. In een aparte ruimte (mét toezicht), zodat ouders zich ook eens toekomen aan een goed gesprek en hun borrelplank. Opent in september de deuren.
 • Partisan Amsterdam – Na het droeve nieuws over de sluiting van Fa. Speijkervet, hebben we nu weer een sprankje hoop. De mannen van o.m. lievelingetje Panache hebben op deze plek namelijk een wijnbar annex restaurant geopend. Met een menukaart in lijn van Speijkervet (een beetje lichter), lunch in het weekend en vooral een plek voor de hele buurt.
 • Proefwerk – Op de plek waar voorheen Old School zat, zit van nu af aan Proefwerk. Onder het genot van een vleugje mintgroen en roze (hallo FrizzleSizzle-sentiment!) kun je hier terecht voor een hapje, een drankje en een dansje. Alles draait hier om shared dining, dus kijk niet vreemd op als je buurman of -vrouw perse een vorkje mee wilt prikken met je.
 • Schnitzel & Weizen – Schnitzels met een glas Weizen erbij: woohaaa! Naast de molen van Brouwerij ’t IJ is dit wat de pot schaft. En ja, de schnitzels zijn ook per boot (PER BOOT!!!) af te halen. Niets meer aan doen!
 • De Tulp – De Pijp kon nog wel wat kleur gebruiken, dachten de eigenaren van het nieuwe Bar Restaurant De Tulp, oftewel de gezelligste tuin van huis. Tropische kleuren, een bonte verzameling planten, tropische cocktails en happen… het kan niet meer stuk, deze zomer.
 • Nacarat – Chef Ron Blaauw staat op het punt om zijn imperium verder uit te breiden: op de bovenste verdieping van Hudson Bay, het exclusieve warenhuis dat dit najaar zijn deuren opent, gaat de sterrenchef zichzelf nogmaals uitvinden. Dit keer staat zijn voorliefde voor het Midden-Oosten centraal. Denk fine-dining in Tel Aviv-achtige stijl.
 • Bar Restaurant Wyers – Ook het nieuwe hotel Kimpton de Witt begrijpt dat hotels vandaag de dag niet zonder een horecastek kunnen die ook de ‘locals’ aan moet spreken. Enter Wyers: voor je dosis ‘American comfort food with a Dutch influence’.

Heb jij een nieuwkomer gespot? Of ben jij de trotse eigenaar van een (komende) Newbie? Sharing is caring, dus laat het ons vooral weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!