Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Vandaag blikken we terug op de nieuwe culinaire hotspots die deze maand hun deuren openden: van hotelbar tot brunchspot, van stadsboerderij tot cocktailbar.

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FMLuister hier het interview van deze week.

  1. Pressroom – Vers van de pers, het restaurant van het INK Hotel. Een paar dagen geopend en nu al dé nieuwe hotspot in het centrum. Wij mochten vast voorproeven en believe us: dit is een pareltje. 
  2. The Roast Room – Nu al groot fan. Van het heerlijke vlees, de wijn en niet te vergeten de chocolademousse. Net geopend bij de RAI, door de eigenaar van Vis aan de Schelde. Wij komen snel terug voor de steak tartare, die schijnt ook al zo geweldig te zijn.
  3. G’s Oost – Dé ultieme brunchspot van Amsterdam. Voor legendarische bloody mary’s en eggs benedict. Ideaal voor de perfecte luie zondag. Na de thuisbasis in de Jordaan en de geweldige brunchboot is de vestiging in Oost gloedjenieuw.
  4. BAUTZUID – Aan de Wibautstraat moesten ze onvermijdelijk te deuren sluiten, maar de stoere mannen van Baut gaan gewoon lekker verder in Zuid. En daar zijn we blij mee. Want met BAUTZUID krijgt de saaie Stadionbuurt er eindelijk een spannend restaurant bij waarvoor mensen uit de hele stad zomaar eens kunnen gaan omfietsen.
  5. Vergulden eenhoorn – Oude stadsboerderij uit 1702. Buiten de ring in Oost staat deze mooie oude boerderij al een tijdje leeg en de mannen van Hannekes Boom, Cannibale Royale en Disco Dolly gaan hier iets moois beginnen. Een bourgondisch restaurant, gezellig café en klein hotel. Rust, ontspanning en heerlijk lokaal eten.
  6. Citroen – Niet alleen BAUTZUID maakt de oude Citroën garage voor het Olympisch Stadion leuk, ook de eigenaar van Hotel de Goudfazant opent in dit gebouw een restaurant: Citroen. Inclusief dakterras! Dat wordt genieten deze zomer… Ze hebben nog geen website maar reserveren kan via: 020 362 64 54.CitroenRestaurant Citroen – Foto: Twitter Niels Wouters

  7. Pluk – Midden in de Jordaan, nog geen week open en alleen voor het interieur al een bezoekje waard. Pluk is echt een plaatje.
  8. REIN – Naast het filiaal aan de Rijnstraat nu ook geopend aan de Wibautstraat. Bij REIN eet je je jong! Je kunt hier terecht voor heerlijke gezonde salades, smoothies en lekkere broodjes.
  9. Porem – Want van goede cocktailbars kunnen we in Amsterdam nooit genoeg hebben. Ze doen hard hun best om de zaak nog deze maand te openen, maar wij kunnen niet wachten. Klassieke cocktails en lekkere barbites waaronder sushi. What’s not to like?
  10. Bret – Alle lof voor Bret, die de misschien wel meest sfeerloze buurt van Amsterdam sfeer lijken te gaan geven: Sloterdijk. En met dat geweldige zonnige terras hebben wij daar alle vertrouwen in.

G3Eggs benedict @ G’s

Voor volgende week zijn we op zoek naar de beste plekken waar je kunt genieten van het witte goud. Want het is weer aspergetijd en daar zijn we blij mee. Dus: wie heeft voor ons de gouden tip? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!