De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

  • The Breakfast Club Haarlemmerplein – Onze favo ontbijt en lunchstek zit nu niet alleen in West, maar ook bij het Haarlemmerplein, yes! Want ja, ontbijten is het nieuwe borrelen. Bestel vooral die pancakes. Hoef je gelijk de rest van de dag niet meer te eten.
  • The Seafood Market – Onze Brabantse vrienden van The Seafood Bar doen het gewoon nog eens dunnetjes over. Dan wel in een iets andere vorm natuurlijk. Ze gaan namelijk terug naar de viswinkel: vis to go. Maar ook to stay. Kwestie van gewoon aanwijzen wat je wil, ophalen aan de bar en afrekenen. Oh ja, en genieten natuurlijk.
  • Burgermeester Utrechtsestraat – Onze burgervrienden openen gewoon nóg een vestiging. Want waarom zou je het houden bij drie als we meer meer meer willen?
  • The White Room – We zijn echt officieel fan van het Krasnapolsky Hotel. Inclusief nieuwste aanwinst The White Room waar je vanaf nu dus kunt reserveren. En dat wil je. Niemand minder dan chef Jacob Jan Boerma himself is als culinair genie achter het menu verantwoordelijk voor wat er op je bordje ligt.
  • Het Bierbordes – Bier. Bordes. Basta. Need we say more? De zomerdagen in het Vondelpark zullen nooit meer hetzelfde zijn. Nu dat zonnetje nog!
NH Krasnapolsky The White Room Amsterdam Dam

The White Room

  • Soto & Saté – Oké, je moet er (voorlopig) nog wel even voor naar Zaandam, naar de YadaYada market om precies te zijn, maar dan heb je ook wat. Soto en saté dus. In alle soorten en alle maten. En laten wij nu net enórme fan van Indo food zijn…
  • Taqueria Tacobar – Een stukje Mexico in West. De eerste tacqueria van Amsterdam is een feit! Waar je hier voor komt? Taco’s en cocktails natuurlijk! Klinkt perfect, toch?
  • Huis van Lopez – We blijven nog even in West én in de Zuid-Amerikaanse sferen, want hier is deze maand Huis van Lopez open gegaan. For some serious latin food.
  • Kauffmann – We hadden Faam al op dit leuke stukje in De Baarsjes, en daar komt nu dus Kauffmann bij. Nog zo’n leuke relaxte buurtbar voor een hapje en drankje. En dat hapje is dan voornamelijk falafel, want dat schijnen ze meer dan goed te kunnen maken hier. We zijn benieuwd!

Zijn we onverhoopt een newbie vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!