VIDA Amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Blushing Amsterdam – Gierende Gor heeft zijn befaamde koffie | lunch | petit borrel concept uit Blaricum ingevlogen in het Amsterdamse. En met een locatie om de hoek van de PC en zo ongeveer schuin tegenover het Van Gogh kunnen we niet anders zeggen dan dat het hysterisch is. Hysterisch druk, that is!
 • MOS Amsterdam – Goede wijn behoeft geen krans. Wij denken dat dit restaurant een ware hotspot op culinair niveau gaat worden. Met stip in de Top 3 van onze bucketlist!
(Foto: The French Connection - Amsterdam)

(Foto: The French Connection – Amsterdam)

 • The French Connection – Oh lala, een modern-Frans restaurant, waar je door de chefs meegenomen wordt op een culinaire reis door alle windstreken van het Franse land. Van Pain Perdu tot Pissaladiere, van Blanquette tot Crepe Suzette… alle klassiekers komen hier in tapas-vorm op tafel. Magnifique!
 • VIDA Amsterdam – Van tapas uit Frankrijk naar  ’the real thing’. VIDA, gelegen in de Valeriusstraat, serveert namelijk de echte Spaanse variant. Maar dan wel opgemaakt in de vorm van schilderijtjes op je bord. Hoog op onze verlanglijst: de eerste geluiden over deze stek zijn zeer positief!
VIDA Amsterdam

(Foto: VIDA Amsterdam)

 •  Café Restaurant Hoogendam – Het zal niemand ontgaan zijn: Ricardo van Ede is op een steenworp afstand van zijn Nevel gestart met een nieuw avontuur. Met uiteraard weer voldoende charcuterie en home-made op de kaart. En een terras met zon. Volop zon.
 • World of Food – Foodhallen be aware! De grootste foodcourt van Amsterdam opende deze maand de deuren. Voor iedereen die zijn multiculturele food-hart op wilt halen is dit de place to be. Het is alleen wel een eindje fietsen.
 • De Burgerij – De Burger King kan inpakken. Op het Centraal Station is de burger-fever nu namelijk ook toegeslagen: De Burgerij opende deze maand haar deuren, dus voortaan kun je hier terecht voor je snelle hap op het CS.
 • Paper Planes – het pop-up restaurant dat oorspronkelijk gevestigd was op het Rokin is inmiddels neergestreken midden in de Pijp. Bij niemand minder dan Frans, in de Frans Halsstraat, om precies te zijn. Hét adres voor serious brunching and lunching.
 • Omelegg – De ei-sensatie uit de Pijp heeft een klein zusje erbij. Of broertje. Het maakt ons eigenlijk niet zo uit: als je de dag wilt breken met een eitje, dan is dit de place to be. Er staan alleen al 21 verschillende omeletjes op de menukaart.

 

En een speciale vermelding omdat ze vorige maand net niet op de lijst stonden…

 • Mastino Pizza – For serious pizza. Beter kunnen we het niet maken.
 • Brezel & Bratwust – Denk bio, bratwust, currywurst, bokworst… als je een voorliefde hebt voor Duitse worsten, dan is dit je place to be!
 • T’s Bites & Wines – Voor heerlijke wijn, wijn, wijn, en nog eens wijn. En lekkere hapjes erbij! Top-combi…

Welcome to the hood people!

Ken jij nog een culinaire hotspot die binnenkort de deuren opent? Of zijn we er misschien eentje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!