Tip 10 newbies augustus Spaghetteria Amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Spaghetteria Oost – Lang gewacht en stil gezwegen, wel gedacht en ook gekregen. Bij de Spaghetteria geldt simpelweg ‘less is so much more the better’. Overdadig lekkere pasta’s, prima wijnen en – ja, let’s be honest – heerlijke mannen in de bediening. Bingo!
 • The Breakfast Club Oost – Ook zo dol op ontbijten? Gelijk heb je. En dat kun je nu ook in stijl doen in Oost. The Breakfast Club heeft namelijk de deuren geopend van haar derde vestiging aan de Wibautstraat. Ons advies: the pancakes….
 • The Fish Toko – De Westerstraat had al veel te bieden, maar met de komst van The Fish Toko nog veel meer. Bij deze ‘Vis Bistro’ (van dezelfde eigenaren als Gin Neo overigens) kun je terecht voor een lekkerbekkie ‘Asianstyle’. Denk BBQ fish en fish taco’s, maar dan wel allemaal op basis van de ‘Catch of the Day’. Há, dat kan niet mis gaan!

The Breakfast Club Amsterdam Oost

 • Jacobsz – Hield jij net als wij ook zo van de pop-up Staets in het Felix Meritis? Then have no fear, ‘cause Staets is here! In het bijzondere hoekpand op de Ringdijk (Amsterdam Oost), waar Napeleon zo’n 200 jaar geleden de sleutel kreeg ‘van de poort van Amsterdam’, kun je terecht. Heerlijk licht-klassiek eten mét prima wijnen gegarandeerd!
 • BrewDog Amsterdam – Dat West en Oost aan één stuk door vernieuwen wil niet zeggen dat de Pijp stil staat. Want hallo Brew Dog! Na o.a. Barca, Hong Kong en Sao Paulo kunnen we nu ook in Amsterdam genieten van het lekkers uit deze Schotse brouwerij. Vooral beroemd om zijn IPA’s!
 • Market 33 – In je beste kloffie naar de foodmarket? ‘Tuurlijk. Want op de Zuidas hebben ze steeds meer om je in je al-dan-niet-maatpak van eten te voorzien. Bij Market 33 kun je in ieder geval terecht voor heel wat wils: sushi, springslot, Italiaanse lekkernijen en taartjes voor de zoetekauwen. To eat-in or to take out.

Restaurant Jacobsz Amsterdam

 • Sjefietshe – Say what?? Say fietsje!! Wij zullen er eerlijk over zijn: wij zijn dol op ceviche! So whah’s not to like about Sjefietshe?? Bij deze zaak kun je – tijdelijk – terecht voor deze Zuid-Amerikaanse specialiteit met een vleugje Amsterdams. Coquilles gegaard in jajem: hatsjeeee! Geen jenever-fan? No worries, de GT staat ook op de kaart. Om de zalm in te garen.
 • Kopstootbar – Nog een echte Amsterdammer: de Kopstootbar. Voor je traditionele biertje met jajem ‘on the side’. Voorheen kon je hiervoor al je lol op in de pop-up aan de Zeedijk, maar nu zijn ze ‘here to stay’ op het Leidseplein/hoek Marnixstraat. Oh ja, en je kunt er zelfs nog even met de voetjes van de vloer.
 • Adam & Siam Asian Bistro – De eigenaren van een van onze surf&turf-walhalla’s hebben een nieuwe zaak geopend. Bij Adam & Siam kun je terecht voor vlees, met bereidingswijze van Amsterdam tot Siam. Denk vooral een flinke Asian twist. En dat allemaal aan het Rokin.
 • Bureau – Op zoek naar een creatieve, ondernemende hotspot waar je ‘work’ met ‘pleasure’ kunt combineren? Bureau biedt je een rooftop aan de A10, op de bovenste verdieping van gebouw B aan de Johan Huizingalaan. Er komt ook nog een moestuin aan, maar je vindt hier naar alle waarschijnlijkheid nu alvast een flinke dosis creatieve start-up’s die vast altijd in zijn voor een drankje.
 • Stuyvesant Wijnlokaal – Deze wijnbar in het West-Indisch huis is echt een aanwinst voor de Haarlemmerstraat. Met meer dan 100 wijnen op de kaart en heerlijke bites op de borrelkaart is dit een zaak die je zeker een keer moet uitproberen.

Wijnlokaal Stuyvesant Amsterdam

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!