De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Vandaag blikken we terug op de nieuwe culinaire hotspots die deze maand hun deuren openden: van restaurants tot burgerbarren en andere pop-up concepten.

Meer horen over de Tip 10? Marianne vertelt er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

1. Morgan & Mees – een nieuw boutique hotel in de stad, inclusief eigen restaurant, voor je kop koffie, ontbijt, brunch en ga zo maar door. Het tegengeluid tegen de grote, luxueuze hotelbars in de stad, en waar het enkel en alleen draait om kleinschalig en persoonlijke service. Wij verheugen ons vooral op hun terras…

2. Ensuite – waar een Bar Fier een zusje ‘next door’ opent, opent Razmataz een eigen pop-up ‘broertje’. Hou vooral de eventkalender in de gaten: dankzij de Salty Sunday’s (denk oesters slurpen met een glas Pouilly Fume) zijn wij direct fan.

3. Ellis Gourmet Burgers – Een hamburgerketen uit België, die vorige week haar deuren openden. Want terwijl de kippenhype een beetje voorbij lijkt te zijn, zijn het de burgerjoints die er nog steeds als de kippen bij zijn en stuk voor stuk de deuren openen op A-locaties. Vanaf dag één al mateloos populair (of zou het komen door die gratis burgers?) en wij namen natuurlijk gelijk al de som op de proef.

Catch - Ellis 2

4. Frits – wederom voor burgers. En bier. Want hier hebben we nog lang niet genoeg van in de stad. Dus thumbs up voor de mannen van Frits, die West weer een beetje leuker hebben gemaakt.

5. Chef’s Podium – Alleen open op de leukste dagen van de week. Met iedere week dezelfde producten, maar elke dag een andere chef. Zo blijft het dus een verrassing wat je die dag op je bord hebt liggen. Eén van de Catchers is er inmiddels geweest en ik heb haar in tijden niet zo enthousiast gezien! Morgen een uitgebreid verslag op Catch.

6. Instock Toko – Instock, bekend van het Westergasterrein, gaat nog een stap verder met hun zero-waste policy. Afgelopen maand openden ze namelijk Instock Toko op de Ferdinand Bolstraat. Een afhaalplek van warme maaltijden, salades, tosti’s, soepjes en sapjes. Allemaal gemaakt van wat ze die ochtend hebben weten te verzamelen tijdens hun dagelijkse rit langs supermarkten met het elektrische busjes.

7. Guts & Glory – Hier staat de komende zes maanden kip op het menu. Maar als je denkt dat je zes maanden hetzelfde kippetje eet heb je het mis, ze gaan namelijk van polderhoen tot Bresse-kip. Zoals ze het zelf zeggen: be prepared for chicken taken to another level… En dat geloven we maar al te graag!

8. Hummbar – voor kreeft en burgers. En aangezien we daar dol op zijn…

9. Crazy Kreeft – … zijn we ook dol op deze pop-up venue. Denk kreeft, surf ’n turf (burger, rib-eye of tournedos) met kreeft. Een prima plek voor de wintermaanden, want met je voeten letterlijk in het zand waan je je even in zomerse sferen.

10. Nevel – Is eigenlijk al iets langer open dan februari, maar mag stiekem gewoon nog een keer op de Tip 10-lijst. Dus lang leve chef Ricardo en zijn nieuwe zaak. Het oude Nevy, maar dan in een stoer jasje. Stoer en zelfmaken is het toverwoord hier. Volgende week schuiven we eindelijk zelf aan. Can’t wait…

10407360_1559425574296505_5408490897186574905_n

Voor volgende week zijn we op zoek naar de lekkerste Aziatische adressen van de stad. Wie heeft voor ons de gouden tipMail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!