De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  1. Happyhappyjoyjoy – Het was een paar weken raden wanneer ze eindelijk open zouden gaan, maar gelukkig was het deze maand zo ver. Het Aziatische streetfood restaurant van Julius Jaspers is officially open for business!
  2. Basq Kitchen – Natuurlijk zijn we fan van de Spaanse keuken maar de Baskische pintxos zijn toch echt favoriet. En gelukkig kunnen we daarvoor vanaf nu bij Basq in de Pijp terecht. Voor de betere pintxos en lekkere Spaanse wijnen!
  3. Salad & The city – Natuurlijk is er ruimte in Amsterdam voor nog een saladebar. En niet zo maar één: Salad & the City opende deze maand haar deuren aan de Bilderdijkstraat. Ideaal, want West had eigenlijk nog geen eigen saladebar. Waar je dus lekkere salades kunt eten, afhalen én kunt laten thuisbezorgen. Welkom Salad & the City!
  4. Plato Loco – Wat leuk: een Carribisch restaurant in West! Als je hier de zomer niet in je bol krijgt weten wij het ook niet meer. Denk Dominicaanse Republiek en Jamaica. Ze serveren hier iedere twee weken een ander menu met traditionele Carribische gerechten met onder andere hete kip, rijst, bonen en gebakken banaan. Let’s get tropical!
  5. Lotti’s (The Hoxton) – Amsterdam heeft er weer een top hotelbar bij. Inclusief toprestaurant. En het leuke aan The Hoxton is dat het net een beetje voelt als thuis. Denk knusse hoekjes met banken met fluffy kussens, grote poefen en zachte kleden op de grond. Perfecte plek om eens rustig op te starten met een kopje koffie! Op het menu bij Lotti’s staan trouwens ook geen verkeerde dingen, zoals pasta’s en vis en vlees van de grill en heerlijke lamskoteletten met erwten en muntpuree. 
  6. Zomertuin – Hier worden we zo blij van! Landmarks die iedere Amsterdammer wel kent en die nu toengankelijk zijn voor een breed publiek. En dan op een leuke creatieve manier. We hebben het natuurlijk over de Zomertuin, het pop-up balkon van de Stadsschouwburg op het Leidseplein. Op het balkon waar de Ajax-elftallen altijd traditioneel geëerd werden als er iets te vieren valt, ligt nu een enorme zachte grasmat en kun je heerlijk met je voetjes in het gras op luie strandstoelen in de zon genieten van lekkere drankjes en fingerfood van Stanislavski. We like!
  7. Jack Dish – En weer is de Stadionbuurt een stukje leuker geworden! Want naast BAUTZUID zit hier nu Jack Dish. Deze leuke bar zit aan, jawel, het Stadionplein. En dat mag gerust een aanwinst genoemd worden. Want wat een heerlijk terras hebben ze. Voor als straks de zon weer doorbreekt: zeker even een kijkje nemen. De zon schijnt er bijna de hele dag en de sfeer is ultiem relaxed.
  8. Clubkoffie – Het gezelligste clubhuis van de stad! Met natuurlijk, koffie. En club sandwiches. En voor wie denkt dat de club sandwich zijn beste tijd gehad heeft, wip hier dan zeker even langs. Bij Clubkoffie is deze sandwich geen standaard dingetje, maar wordt het broodje met veel liefde en aandacht bereid. En dus mogen ze misschien wel zeggen dat ze de beste van de stad serveren. Snel proeven dus!
  9. Thulls – Op de Pretoriusstraat in Oost opende deze maand deze leuke winkel/traiteur/lunchroom. Thulls maakt o.a. pickles, chili jam, mosterd, harissa en wijngelei. En dat is lekker. Want wat voor onze oma’s vroeger gewoonste zaak van de wereld was is nu opeens weer hot: wecken. En mocht je dat inmaken nou zelf net te veel werk vinden, Thulls is je place to be. Ook voor een lekkere lunch trouwens, zoals een broodje humus, stoofpotje met kikkererwten of een bietensalade. Lekker!
  10. Sal(muera) – Een nieuwe latin bar & kitchen, op de Rozengracht waar eerst Chow zat. Sal is vernoemd naar Salmuera, het zoute water waar de Argentijnen hun vlees mee bestrijken. En voor vlees kun je hier dan ook heel goed terecht. En natuurlijk ook voor de betere cocktails!

Ken jij nog een culinaire hotspot die binnenkort de deuren opent? Of zijn we er misschien eentje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!