Tip 10 nieuwe restaurants Amsterdam maart 2017

Iedere maand speuren wij de stad af naar de nieuwste adresjes in de stad. Want geef toe, anders is het simpelweg niet bij te houden. Het goede nieuws: de horeca in Amsterdam staat nog steeds niet stil, en daar worden wij heel blij van. Van Oost naar West, van Noord naar Zuid, wij hebben weer wat Newbies voor je gevonden. Enjoy!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

  • The Avocado Show – Avocado’s, avocado’s en nog eens een keer avocado’s. Dat is wat de pot schaft bij deze nieuwe hotspot in de Daniel Stalpertstraat. Open voor ontbijt en brunch/lunch, maar pas op voor rijen. De media-aandacht voor dit eerste avocadorestaurant van Europa heeft schijnbaar gewerkt…
  • Boemboe Club – Een van onze favoriete koffiespots in Amsterdam Oost benut vanaf deze maand zijn volledige horecavergunning. En dus kun je op donderdag, vrijdag en zaterdag in de avonduren genieten van de lekkerste boemboe’s, resulterend in serieuze rendangsen spekkoekijs, gebaseerd op de recepten van de oma’s van Jojo en Bart. Nomnomnom…
  • Ox & Bucks – Een nieuwe stek aan de Zuidas. Door het gebruik van het donkere hout en de comfortabele stoelen een prima plek voor een afterwork-drankje. En laten ze daar nou heel goed in zijn op de Zuidas.
  • MAD FOX – Catch the fox when you can… de MAD FOX (in kapitalen) is de nieuwe exclusieve club in town. Gelegen in het souterrain van het W Hotel, dus met exclusief zal het inderdaad wel goed zitten….
  • Café Georgette – De George-clan is weer een nieuw familielid rijker. En: het is een meisje!! Café Georgette is gelegen in de P.C. Hooftstraat en is als vijfde gezinslid net even een slagje vrouwelijker dan de andere vier zaken. En dat zie je terug in het interieur (een vleugje goud) en de menukaart (ja, ook hier hebben ze ontbijtbowls…)
  • Dunkin Donuts – Amsterdam was kennelijk toe aan de enige echte Amerikaanse donut, gezien de rijen en de hype van de afgelopen weken. Toe aan een laag glazuur van je tanden, maar wel een laag glazuur op een deegbolletje? Dan moet je hier dus zijn. De eerste vestiging zit op de Nieuwendijk, maar er gaan er nog veel meer komen.
  • Brouwerij Poesiat & Kater – We zijn nog lang niet klaar met microbrouwerijen: Amsterdam Oost is namelijk een brouwerij én proeflokaal rijker. Bij Poesiat & Kater serveren ze het hele jaar door zeven bieren op tap, en een nog veel uitgebreidere selectie in de fles. Uiteraard hun eigen Kater-brouwsels, maar ook Van Vollenhoven bier.
  • Sportcafé Martin’s Sporting Club – Amsterdam heeft natuurlijk al een hele serie Sportbars in het centrum, maar bij Martin’s Sporting Club kun je voortaan genieten van een flinke dosis ‘sport in stijl’. De oude Cooldown is omgetoverd tot een nieuwe hotspot, vooral voor mannen.
  • Bar Leijten – De Schinkel is een nieuwe spot rijker: bij Bar Leijten zit je goed, en al helemaal als de zon schijnt. Het terras van deze zaak is namelijk groots en zonnig, en daar worden wij heel blij van. Net als de Frans/Nederlandse menukaart. Hallo nieuwe borrelplek!
  • Nata Lisboa – Een vleugje Portugal op de Scheldestraat: bij Nata Lisboa drink je stevige Portugese koffie, maar wat helemaal fijn is? Ze serveren hier ook de beroemde pastel de nata, én de pao com chouriço (warm broodje met chorizo) en pastel de bacalhau (stokvispasteitje).
De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!