De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  • The Uptown Meat Club – De vlezige tegenhanger van de Seafood Bar, om de hoek van de P.C. Hooft. Vlees is het eten wat de pot schaft, in de meest uiteenlopende varianten. Humma humma!
  • Dim Sum Now – vergeet burgers, dim summen is de nieuwe snack. En nee, daarvoor hoef je niet meer in de rij te staan bij Oriental City. De iets modernere versie voor eat-in en take-out zit nu gewoon in de Ferdinand Bol. Probeer vooral de boa’s…
  • Le Claire – Mark our words: de éclair is terug van weggeweest. Als het aan ons ligt, wordt dit het zoetje dat we komend jaar standaard bij de koffie willen. Te vinden in de gloednieuwe IJ-passage van het CS.
Dim Sum Now

Dim Sum Now

  • Carels Eetcafé – Carel’s Eetcafé is terug op zijn oude plek. Met als voornaamste belofte: Amsterdamse sfeer met goed eten voor een eerlijke prijs. Wij zijn benieuwd naar de Tournedos Rossini.
  • Paper Planes in Nacional – het pop-up brunchconcept is weer neergestreken in het centrum. Bij Nacional komen Miami en LA samen met het vertrouwde New York-brasserie-style. Two words: mashed avocado (op toast).
  • Hangar – Hell yeah, Noord is weer een topstek rijker. Hangar Amsterdam. In een  – tja – oude hangaar. Maar dan wel met tropische (groene) sferen. Houden we van. Vooral met dit weer.
Paper Planes Nacional

Paper Planes Nacional

  • Bowie – wat wij nog kenden als Mem’s, is inmiddels omgedoopt tot Bowie. Nog steeds de perfecte plek voor locals om te hangen en van het leven te genieten, maar nu wel inclusief finger-licking goede Mexcian streetfoods. Machos nachos, here we come!
  • Yay Health Store & More – Hier kun je niet alleen héél gezond én héél lekker eten, er zit ook een hele fijne winkel aan vast. Met natuurlijk genoeg lekkers te koop in de vorm van thee, granola en gezonde chocola, maar ook heel veel andere leuke spullen voor in huis. Enne, die shotjes met gember en peper zijn echt een fijne boost op een koude winterdag!
  • Bos & Lobster – Yes, BoLo is weer een hotspot rijker! Hier eet je natuurlijk kreeft, maar ook andere visgerechten en er staat voor de vleesliefhebbers ook een vleesgerecht op de kaart. We like!

Ken jij nog een culinaire hotspot die binnenkort de deuren opent? Of zijn we er misschien eentje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!